kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cenazeler toprağa veriliyor

Yeni Haber
Isparta'da düşen AtlasJet uçağında hayatını kaybeden 57 kişiden 18'inin cenazesi bugün İstanbul'a getirildi. Cenazelerden 8'i toprağa verilirken, 7'sinin yarın, 3'ünün de Pazartesi günü toprağa verilmesi bekleniyor.

Atatürk Havalimanı'na ilk getirilen işadamı Kenan Büyük'ün cenaze namazı Merter Veysel Karani Camii, Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan'ın cenaze namazı ise Topkapı Gaziahmet Paşa Camisi'nde kılındı. İşadamı Büyük Kocatepe Mezarlığı'nda, Mustafa Fidan'ın cenazesi ise Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sabah saatlerinde getirilen Yusuf Çiftçi ile oğlu Oğuz Cafer Çiftçi'nin cenazeleri de, Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi. Necati Kartal ve Saime Kartal çiftinin cenazeleri ise, Küçükçekmece son yolculuğuna uğurlandı. Fahrettin Oğurlu ile Özcan Oğurlu'nun cenazesi de Bayrampaşa'da toprağa verildi.

Bu arada, yine bugün İstanbul'a getirilen hostesler; Mana Topçu, Mümine Bulut ve Sinem Hatice Vurgul ile uçağın ikinci pilotu Emekli Tümgeneral Tahir Aksoy, kabin amiri Çağatay Şahin, teknisyen Alaattin Gürtürk ve yolcu Hakan Yakup Tullu'nun cenazeleri, yarın toprağa verilecek. Akademisyenler; Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ ve Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan'ın cenazelerinin ise Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.

*FOTOĞRAFLARLA CENAZE TÖRENİ...



Kazada hayatını kaybedenlerden Tevfik Büyükçaylı, Davut Demirkurt, Mehmet Zengi ve Fuat Güler'in cenaze namazları Isparta Ulucami'nin
yanındaki Isparta Valiliğinin önündeki Cumhuriyet Alanı'nda kılındı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü İsmail Öncel, kazada kaybedilen canların üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, kazada hayatını kaybeden
bilim adamlarını da ''şehit'' olarak nitelendirdi.Cenaze törenine, ölenlerin yakınları, Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt, Sait Dilek ve Nevzat Korkmaz ile Eğirdir Dağ Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Isparta İç Güvenlik ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ERKAN MUMCU DA KATILDI

Cenaze törenine katılan Erkan Mumcu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.Mumcu gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan alınması gereken çok önemli dersler olduğunu belirterek, ''Teknolojimiz var, uçağımız var ama en iyisini hayata geçirmek zorundayız. 6 bilim adamını geri getirmek için keşke elimizden bir şeyler gelseydi'' dedi.Kazada kendisinin de tanıdığı bazı insanların hayatını kaybettiğini
bildiren Mumcu, ''Millet olarak büyük bir acı yaşanıyor. Sivil havacılığımızın, teknik donanımızın geliştirilmesi gerekiyor. 57 canın
hepsi değerli ama 6 bilim insanını çok arayacağız'' diye konuştu.Cenazeler daha sonra Isparta Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

MİMAR SİNAN CAMİSİ'NDE TÖREN

Kazada hayatını kaybeden yolculardan Nuri Tığlı, Aysun Fatime Balcı, Hayri Tokgöz'ün cenaze namazı da Mimar Sinan Camisi'nde kılındı. Cenaze namazına ölenlerin yakınları, Erkan Mumcu ve vatandaşlar katıldı.Namazın ardından Tığlı ve Balcı'nın cenazeleri Isparta merkezindeki Asri Mezarlığı'nda, Hayri Tokgöz'ün cenazesi Doğancı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1.5 AYLIK CEREN, ANNESİ VE ANNEANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen uçakta hayatını kaybeden 1.5 aylık Ceren Ceylan, annesi Melike Ceylan ile anneannesi Ayşe Şentürk'ün cenazeleri, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde toprağa verildi.Bebek, anne ve anneannenin cenazeleri Sütçüler Seferağa Camisi'ne getirildi.

Törene, katılan Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Sütçüler'in ocağına ateş düştüğünü belirterek, ''Sadece Sütçüler'de değil,
Türkiye'de pek çok ailenin ocağına ateş düştü. Bütün hemşehrilerimiz aynı acıyı hissediyor. Ülkemizin başı sağ olsun'' dedi.
Kazada eşini, kızını ve torununu kaybeden Hüseyin Şentürk de, ''36 yıllık evliliğim, ailem bitti. Çok özgünüm. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Uçağın 3 kez rötar yaptığı, arızalı olduğu söyleniyor. Bu uçağı niye uçurdular?'' diye konuştu.

Şentürk, damadı polis memuru Bülent Ceylan'ın, Ceren'in doğumunda 10 gün izin alarak, İstanbul'a gidip, bebeğini ve doğum yapan eşini
görebildiğini, Eğirdir'deki görev yerine döndükten sonra bebeğini bir daha görme fırsatı bulamadığını anlattı. Eğirdir'de görev yapan Bülent Ceylan'ın Burdur'da yaşayan babası Ali ve annesi Rukiye Ceylan da cenazede gözyaşı döktüler. Ali ve Rukiye Ceylan, torunlarını göremeden kaybettiklerini belirterek, doğumda İstanbul'a gidemediklerini, çok merak ettikleri torunlarının yaşarken görme fırsatı bulamadıklarını anlattılar.

Polis memuru Bülent Ceylan ise gazetecilerin, uçağın arızalı olduğu yolundaki iddiaları hatırlatmaları üzerine, ''Her şey teknik incelemeden
sonra anlaşılacak'' cevabını verdi.Cenazeler, İlçe Müftüsü Ömer Erdem kıldırdığı namazın ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EV SAHİBİNİN KIZINA AŞIK OLUNCA

Burdurlu olan polis memuru Bülent Ceylan, ilk görev yeri Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2000 yılında kiralık olarak oturduğu evin sahibinin kızı Melike'ye aşık oldu. Ailelerin devreye girmesiyle Bülent ve Melike evlendiler. 2002'de tayini Iğdır'a çıkan Bülent Ceylan, doğu görevini
tamamladıktan sonra 4 ay önce Eğirdir'e tayin oldu. Ancak hamile olan eşi Melike aynı zamanda İstanbul'da da evleri bulunan anne ve babasının
yanına gitti. Doğum sırasında anne babasının İstanbul'daki evinde olan Melike Ceylan, doğumdan sonra ilk kez eşinin yanına gitmek üzere
İstanbul'dan uçağa binmişti. Bülent Ceylan, doğum sırasında 10 gün izin kullanarak, İstanbul'daki eşinin yanına gitmiş ve bebeğini görmüştü.

ÖZSOY BABAANNESİYLE TOPRAĞA VERİLDİ

Önceki gün 96 yaşında vefat babaannesi Hatice Özsoy'un cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'dan gelirken uçak kazasında hayatını kaybeden Şakir Özsoy ile aynı uçak kazasında ölen Burdurlu tuhafiyeci Mustafa Çalışkan ve babaanne Hatice Özsoy'un cenazeleri Burdur Ulucami'ye getirildi.

Cenaze törenine, Burdur Valisi M. Rasih Özbek ile Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve
Ramazan Kerim Özkan ile Şakir Özsoy'un mezun olduğu Erciyes Üniversitesi'nin Tiyatro Kulübü'nden çok sayıda arkadaşı geldi. Tiyatro
kulübü öğrencileri, camiden önce de Şakir Özsoy'un evine taziye ziyaretinde bulundular. Öğrencilerin çok üzgün oldukları, bazılarının
ağladığı görüldü.

Bir gün önce annesi Hatice Özsoy'u, ardından da kazada oğlu Şakir Özsoy'u kaybeden Fettah Özsoy'un da cenaze töreni sırasında çok üzgün olduğu ve sık sık ağladığı gözlendi.Kazada ölen tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın, kendi adını taşıyan torunu Mustafa Çalışkan da dedesinin tabutu başından ayrılmadı. Tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın İstanbul'da yaşayan oğlu ve torunlarını görmek için eşi Naile ile birlikte İstanbul'a gittiği, eşinin İstanbul'da kaldığı, Mustafa Çalışkan'ın Burdur'a yalnız döndüğü öğrenildi.Cenazeler, Burdur Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verilirken, babaanne ve torun Özsoy'un yan yana defnedildikleri görüldü.

YOLCULARDAN BAYSAL'IN CENAZESİ DENİZLİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Saadettin Baysal'ın (40) cenazesi, memleketi Denizli'de toprağa verildi.

Baysal'ın cenazesi, babası Ali Baysal'ın (70) merkeze bağlı Bağbaşı beldesi Yakutevler Sitesi'ndeki evine getirildi. Burada Ali Baysal ile ağabeyi Faruk Baysal taziyeleri kabul etti. Cenazenin getirilmesiyle gözyaşlarına boğulan Sadettin Baysal'ın eşi Özlem Baysal'ı, yakınları güçlükle teselli etti.

Baysal'ın cenazesi Denizli Asri Mezarlık Camisi'nde kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenaze törenine Baysal'ın ailesi ve yakınları katıldı.

Bu arada, Isparta'da ikamet eden Baysal'ın, hac malzemeleri sattığı iş yerine mal temin etmek için İstanbul'da bulunduğu, ortağının bir yakınının vefat etmesi üzerine Isparta'ya erken dönüş yaptığı öğrenildi.

Sadettin Baysal'ın ağabeyi Faruk Baysal, kardeşinin, rötarlı kalkan uçağa son anda yetiştiğini, uçağa binen son yolculardan olduğunu söyledi.

DEDE KAYNAK:PARLAMADAN YILDIZI SÖNDÜ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hazal Kaynak'ın cenazesi, memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde toprağa verildi.Isparta'ya arkadaşlarını ziyarete giderken uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Hazal Kaynak'ın (18) cenazesi, Lüleburgaz'a getirildi.Kaynak için düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Emin Halebak, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Hazal Kaynak'ın cenazesi, Lüleburgaz Şehir Mezarlığı'na defnedildi.Camideki cenaze töreninde, Kaynak'ın babası Ferit ve annesi Rana ile dedesi Erdoğan Kaynak güçlükle ayakta durabildi. Erdoğan Kaynak, yaptığı açıklamada,''Kızımız, geleceğimizin ışığıydı. Pırıl pırıl yetenekli, edebiyattan resme kadar ender dallarda yetişen bir insandı. Parlamadan yıldızı söndü'' dedi.

UÇAĞIN İKİNCİ KAPTANI TAHİR AKSOY İÇİN ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden uçağın ikinci kaptanı emekli Hava Tuğgeneral Tahir Aksoy'un da aralarında bulunduğu 4 kişinin cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Antalya'dan gelen düşen uçağın ikinci kaptan pilotu emekli Hava Tuğgeneral Tahir Aksoy, Uçak Teknisyeni Alaattin Çelik, kabin amiri Çağatay Şirin ve yolculardan Hakan Yakup Tullu'nun cenazeleri, Atatürk Havalimanı'nda gözyaşları içinde karşılandı.

Tahir Aksoy için Atatürk Havalimanı'nda askeri tören düzenlendi.

Aksoy'un Türk bayrağına sarılı tabutu bir manga asker tarafından uçaktan alınarak omuzlarda taşındıktan sonra ambulansa konuldu.

Teknisyen Alaattin Çelik'in tabutuna da emekli olduğu THY'deki teknisyen arkadaşları tarafından karanfil atıldı. Kabin amiri Çağatay Şirin'in cenazesi, arkadaşları tarafından karşılandı.

Ambulanslara konan cenazeler daha sonra, Atatürk Havalimanı A Kapısı'nda yakınlarına teslim edildi.

3 HOSTES İLE 3 AKADEMİSYENİN CENAZELERİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ


Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybedenlerden 6 kişinin cenazesi daha İstanbul'a getirildi. Atlasjet'e ait bir uçakla Antalya'dan getirilen 3'ü hostes 3'ü öğretim görevlisi 6 kişinin cenazelerini yakınları karşıladı.

İstanbul-Isparta seferini yaparken Süleyman Demirel Havaalanı yakınlarından dağlık araziye düşen uçakta hayatını kaybeden 57 kişinin cenazeleri teker teker ailelerine tesilm ediliyor.

Ölenlerden bir kısmının cenazesi dün akşam İstanbul'a gönderilirken, 6 kişinin cenazesi ise saat 11:00'de Atatürk Havalimanı'na ulaştı. Atlasjet'e ait bir uçakla getirilen hostesler Mana Topçu, Sinem Hatice Vurgun, Mümine Bulut ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan ve Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ'ın cenazeleri aileleri tarafından alındı.


KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 4 YOLCUNUN CENAZELERİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 4 yolcunun cenazeleri İstanbul'a getirildi.

Yolculardan Saniye Kartal, Necati Kartal, Oğuz Cafer Çiftçi ve Yusuf Çiftçi'nin cenazeleri THY'nin tarifeli uçağıyla Antalya'dan getirildi.

Atatürk Havalimanı A Kapısı'ndan ambülansla alınarak yakınlarına teslim edilen cenazelerin bugün toprağa verileceği öğrenildi.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ FİDAN'IN CENAZESİ İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Mustafa Fidan'ın (29) cenazesi, Topkapı Gaziahmet Paşa Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardında Hasdal Mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreninde, 2 ay önce evlendiği öğrenilen eşi Gülşah Fidan ile babası Selahattin Fidan, ağabeyi Muharrem Fidan ve kız kardeşi Yasemin Fidan taziyeleri kabul etti.

Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doğu Gözaçan ile Rektör Prof. Dr. Mithat Uysal, ailevi nedenlerde dolayı uçağa bitmekten son anda vazgeçen Doç. Dr. Serkan Ali Çetin de cenaze törenine katıldı.

REKTÖR UYSAL

Törende gazetecilere açıklama yapan Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mithat Uysal, Mustafa Fidan'ın son derece değerli ve yetişmiş bilim insanı olduğunu ifade ederek, Türkiye'de temel bilimler anlamında yetişmiş kişi sayısının çok fazla olmadığını söyledi. Uysal, ''Kaybettiğimiz insanlar Boğaziçi Üniversitesindekilerle birlikte 6 kişi. Çok değerli fizikçilerdi. Ülkeye çok büyük katkısı olabilecek, olmuş insanlardı. Dolayısıyla çok üzgünüz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Çok stratejik bir proje üzerinde çalışıyorlardı'' sözleri üzerine, Uysal, ''komplo teorileri üzerine bir şey söylemeyeceğini'' belirterek, ''Parçacık fiziğiyle, toryumla ilgili çalışmaları, gerçekten çok önemli çalışmalardı. Türkiye'ye sınıf atlatacak çalışmalar olduğu kesindi. Keşke o laboratuvar, Ankara'da kurulabilseydi ve projeyi tamamlayabilselerdi'' dedi.

Uysal, ''Kazadan sonra projenin sekteye uğrama ihtimali var mı?'' sorusuna şu karşılığı verdi:

''Sekteye inşallah uğramayacağını düşünüyorum. Başka fizikçilerle projenin devam edeceğini düşünüyorum. Tabi bu kadar kolay olmayacak. Biraz önce söylediğim gibi özellikle projenin yürütücüsü Engin Arık, dünya çapında bir teorik fizikçiydi. Tabii, bu Şenel Hanım ile aynı proje içerisinde Doğuş Üniversitesinde yer alıyordu. Bu insanların yerini doldurmak bir çırpıda kolay bir şey değil. ''

''Projenin Türkiye adına önemi nedir?'' sorusu üzerinde, Uysal, bu konuda uzman olmadığını ve çok detaylı konuşmak istemediğini ifade ederek, ancak enerji üretimiyle ilgili çeşitli alanlarda kullanılabilecek bir proje olduğunu söyledi.

Rektör Uysal, Türkiye'nin bu konuda şanslı olduğuna dikkati çekerek, projenin başarılı olması durumunda Türkiye'nin enerji elde etme konusunda gerçekten önemli bir noktaya gelebileceğini kaydetti.

DOÇ. DR. İSKENDER HİKMET'İN CENAZESİ KARAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İskender Hikmet'in (43) cenazesi, Karaman'da toprağa verildi.

İskender Hikmet için kent merkezinde düzenlenen törene, Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, üniversiteden meslektaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Fatih Şahin, kılınan cenaze namazının ardından İskender Hikmet'in eşi ve yakınlarına taziyelerini iletti.Cenaze töreninde İskender Hikmet'in oğulları Hizber ve Burak, gözyaşlarına hakim olamadı.

Hikmet'in cenazesi, kent merkezinde kılınan namazın ardından Kırmahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kıbrıs doğumlu İskender Hikmet'in atalarının Karaman'dan Kıbrıs'a göç ettiği, cenazesinin de bu nedenle Karaman'da toprağa verildiği bildirildi.

AYŞE GÖZEN POLAT'IN CENAZESİ EĞİRDİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen uçakta hayatını kaybeden yolculardan Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, eski belediye başkanlarından İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ve kızı Sinem Kutlu'nun cenazeleri Atabey ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul'daki özel bir bankada çalıştığı ve ailesini ziyaret etmek üzere Eğirdir'e gelmek amacıyla Isparta uçağına bindiği öğrenilen 29 yaşındaki Ayşe Gözen Polat'ın cenaze namazı, Eğirdir Hızırbey Camisi'nde kılındı.

Cenaze törenine, ailesi, yakınları, Eğirdir eski Belediye Başkanı Tacettin Gencay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreni sırasında baba Mesut Polat ile anne Serap Polat güçlükle ayakta durabildiler. Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ATABEY BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI İZZET KUTLU'NUN EŞİ VE KIZININ CENAZELERİ DE ATABEY'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Atabey ilçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ile kızı Sinem Kutlu'nun cenaze namazları da Atabey Kurşunlu Camisi'nde kılındı.

Cenaze namazına Atabey Kaymakamı Doğan Dinç, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, eski bakanlardan Aykon Doğan, ilçe Garnizon Komutanı Ali Deviren ile Kutlu ailesinin yakınları ve ilçe halkı katıldı.

Anne ve kızının cenazeleri namazın ardından Altumba Mezarlığı'nda defnedildi.

Sinem Kutlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfında öğrenim gördüğü, İstanbul'a annesiyle birlikte gezmek ve aile yakınlarını ziyaret etmek üzere gittiği öğrenildi.

MEHMET VE ZELİHA YİĞİTBAŞI ÇİFTİNİN CENAZELERİ EĞİRDİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde dün düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan Mehmet Yiğitbaşı ile eşi Zeliha Yiğitbaşı'nın cenazeleri Eğirdir ilçesinde toprağa verildi.

Mehmet ve Zeliha Yiğitbaşı'nın Hızırbey Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına İstanbul'da avukatlık yapan oğulları Süreyya Yiğitbaşı ve kızları Hande Oktar'ın yanı sıra AK Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, M. Sait Dilek, Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalabalık nedeniyle vatandaşların bir bölümü cami avlusunun dışında yolda saf tuttular.

Cenazeler kılınan namazın ardından Eğirdir ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Mehmet ve Zehra Yiğitbaşı, İstanbul'da avukatlık yapan oğulları Süreyya Yiğitbaşı'nın yeni taşındığı evi döşemek ve ziyaret amacıyla İstanbul'a gitmişlerdi.

Mehmet Yiğitbaşı, 22 Temmuz 2007 tarihindeki seçimlerden önce adını Demokrat Parti olarak değiştiren Doğru Yol Partisi'nin Eğirdir İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş, bir dönem de aynı partiden Eğirdir Belediye Başkanlığı için aday olmuştu.

Mehmet Yiğitbaşı'nın uçak yolculuklarından çok korktuğu ve zorunlu olmadıkça uçakla yolculuk yapmadığı da bildirilmişti.

ÖZLEM KARATAŞ'IN CENAZESİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Özlem Karataş'ın cenazesi, enkaz altından çıkarıldı.

Atlasjet'e ait yolcu uçağında bulunan ve kazanın ardından sadece sağ bacağı bulunan 21 yaşındaki Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Özlem Karataş'ın cesedine ulaşıldı.

Karataş'ın cesedi, bölgeye getirilen vinçle kaldırılan enkazın altında bulundu. Ceset torbasına konulan Karataş'ın cenazesi Süleyman Demirel Araştırma Uygulama Hastanesi morguna gönderildi.

Karataş'ın dayıları Turan ve Metin Özen, sabah saatlerinde kaza bölgesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi almaya çalıştı. Turan Özen, yeğeninin ailesiyle birlikte İstanbul'da yaşadığını belirterek, Karataş'ın annesinin çok üzgün olduğunu ve sakinleştiricilerle ayakta durabildiğini anlattı.

Öte yandan, akşam saatlerinde yaşanan yağışın ardından oluşan çamur ve yoğun sisin etkisiyle bölgeye ulaşımda da güçlük çekilmeye başlandı.

Güvenlik güçleri ve diğer ekiplerin, kaza bölgesine traktörlerle ve yürüyerek ulaşabildikleri bildirildi.

AJANSLAR