kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran'da kadınlara yönelik ''kış operasyonu''

Yeni Haber
İran polisi, ''kış şartlarına göre uygun kıyafet giymeyen kadınlara yönelik operasyon'' başlatacak.

Tahran Emniyet Müdür Ahmed Rıza Radan, yaptığı açıklamada, sosyal güvenliğin artırılması için ilkbaharda başlatılan proje doğrultusunda, kış aylarında da kılık-kıyafet uygulamasının devam edeceğini belirtti.

''Kış şartlarına göre uygun giyinmeyen kadınlara yönelik yeni bir operasyon yapacaklarını'' bildiren Radan, operasyonun ''uzun çizme, dar ve kısa pantolon, vücuda yapışan elbise ve manto giyenlerle, saçlarını tam örtmeyen kadınlara'' yönelik olacağını vurguladı.

''Kısa pantalonu çizmenin içine koymanın ve kısa mont giymenin de İslami giyim kurallarına aykırı olduğunu'' söyleyen Radan, bu şekilde giyenlerin cezalandırılacağını kaydetti.

Bazı kadınların kışın başörtüsü yerine bere taktıklarını ifade eden Radan, bunun da yasak olduğunu, kadınların başörtüsü takmaları gerektiğini söyledi.

Kıyafet operasyonunun gelecek hafta başlayacağını belirten Radan, belirlenen kurallara uymayan kadınlara ne ceza verileceğine ilişkin açıklama yapmadı.

İran polisi, nisan ayının sonlarına doğru kadınlara yönelik kılık-kıyafet uygulaması başlatmış, uygulama kapsamında ülke genelinde, kısa pantolon, vücuda yapışan elbise giyen ve saçları gösteren başörtüsü kullanan yüz binden fazla kadın ''ikaz'' edilmişti.

Aynı operasyonda, Batı tarzı saç kestiği, kaş aldığı, dövme ve makyaj yaptığı belirlenen 24 erkek kuaför dükkanı da kapatılmıştı.

AA