kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Osman Güneş

Risotto'cu bakan müsteşar

ANKARA
Muğla'da bir yemekte şarapla yapılan "Risotto" yemeği sunulduğu çin valiyi görevden aldığı iddia edilen seçim döneminin bağımsız İçişleri Bakanı olan Kayseri Valisi Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle İçişleri Müsteşarı Şahabettin Harput ise Bursa Valisi oldu. 6 ilin valisi değişip, 6 ilin valisini merkeze alındığı yeni atamalar şöyle:
* İçişleri Teftiş Kurulu Başkanı Keram Al Bayburt, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici Kayseri, Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu Bingöl , İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Çakır Kastamonu, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya Şırnak, Osmangazi Kaymakamı Sabahattin Öztürk Niğde Valiliği'ne atandı.
* Bursa Valisi Nihat Canbolat, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Niğde Valisi Gündüz Beder, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt merkeze alındı. Görevinden alınan Bingöl Valisi Vehbi Avuç'un, internette sosyal etkiletişim ve tanıtım sayfası olarak bilinen facebook mağduru olduğu ortaya çıktı. Bingöl Valisi Avuç, 24 Kasım'da, www.facebook. com adlı internet sitesine bilgisi dışında üye yapıldığını söylemişti. Vali Avuç, söz konusu sitedeki tanıtım sayfasının bilgisi dışında hazırlandığını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, "Sitede saçma sapan gruplara da destek verdiğim gösterilmiş. Benim adıma hazırlanan böyle bir sayfada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da arkadaş listesine alınmış olması, bu işin başkaları tarafından tasarlandığını açıkça ortaya koyuyor. İlgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" demişti.
Haberin fotoğrafları