kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sibel Uysal

Uçak biletini babası aldı

Ali BALCI / İSTANBUL
Eczacı Sibel Uysal da düşen uçaktaydı. Uysal Isparta'ya otobüsle gitmek istedi ama babası rahat yolculuk etmesi için ona uçak bileti aldı..
Türkiye'yi ağlatan uçak kazası, yürek yakan hikâyeler bıraktı. Liseyi Isparta'nın Dinar ilçesinde bitiren Sibel Uysal, 1999'da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandı. Üniversiteyi başarıyla tamamlayan Uysal, Acıbadem Hastanesi'nde sorumlu eczacı olarak görev yapıyordu. Yoğun çalışma temposundan bunalan genç eczacı, Isparta'da bulunan ailesini ziyaret için bir gün izin aldı. Sibel Uysal Isparta'ya otobüsle gitmek istedi. Ancak babasının gönlü kızının o kadar yolu otobüsle gelmesine razı olmadı ve ona uçak bileti aldı. Uysal, 57 kişiye mezar olan uçakla yola çıkmak için Atatürk Havalimanı'na geldi. Ama uçak bir saat rötar yaptı. Sibel Uysal annesi Meral Uysal'ı cep telefonundan son kez arayarak "Uçak bekleniyor" dedi. Isparta'da ise heyecanlı bir bekleyiş vardı. Anne Meral ile baba Yusuf Uysal, Süleyman Demirel Havaalanı'na geldi. Ama uçağın havaalanını pas geçtiğini gören anne ile babayı bir telaş sardı.

'KIZIMI DAĞLAR ALDI'
Bir süre sonra elim kaza haberi doğrulandı. Havaalanı Meral Uysal'ın, "Kızımı dağlar aldı" feryatlarıyla inledi. Acı haber Sibel'in birlikte yaşadığı İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi kardeşi Abdullah Uysal'a da çabuk ulaştı. Ablasının ölüm haberini alır almaz Isparta'ya giden Abdullah Uysal anne babasına sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne, gün boyu beklediği morgun önünde "Kızım ben sana evlen demiştim. Ama sen evlenmeden gittin" diye ağladı.