kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: TSK ne yapacağın iyi bilir

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon düzenleme yetkisi verilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ne yapacağını "gayet iyi" bildiğini söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak muhalefetin geç kalındığı eleştirisine karşılık, "Muhalefet, birliğin, beraberliğin, mutabakatın olması gereken bu süreçte bunu nasıl gölgeleyebiliriz anlayışı ve gayreti içinde" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) nasıl davranacağını gayet iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, sınır ötesi operasyon için toplumsal destek gerektiğinin altını çizerken, Avrupa ülkelerine de PKK ile mücadele konusunda destek vermeleri çağrısında bulundu.

İNTES Genel Kurulu'na katılan Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefetin operasyonun geç kaldığı yönündeki eleştirileri sorulan Erdoğan, "Bunun zamanlamasını herhalde tezkereyi verenler yapmayacaktır" dedi.

ZAMANLAMA DAHİL TÜM ÇALIŞMALAR TAMAM

TBMM'nin hükümetin tezkere talebini hızla sonuçlandırdığını ifade eden Erdoğan, "Biz teknik çalışmalarımızı kiminle yaptık? Bütün güvenlik güçlerimizle, TSK başta olmak üzere onlarla bu çalışmalarımızı, zamanlamasını, vesaireyi; bunların hepsini yaptık. En ince teferruatlara varıncaya kadar değerlendirmesi yapılmış ve yetkilendirme anda ayın 28'i itibariyle TSK'ya verilmiştir" diye konuştu. Bundan sonra herkesin süreci izleyeceğini ifade eden Erdoğan, "Temennimiz odur ki en verimli neticeyi alalım. Ama olay şu; burada muhalefet birliğin, beraberliğin, mutabakatın olması gereken bu süreçte bunu nasıl gölgeleriz anlayışı ve gayreti içinde. Bu çok yanlış bir anlayış" dedi.

ACEMİLİKLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR

Bu süreçte siyasi ve diplomatik zemini içerde ve dışarıda oluşturma gayreti içinde olduklarını anlatan Erdoğan, "Olayın tek boyutu yok. Bu sadece bir sınır ötesi operasyon değil. Bunun söyleyenler bu konuda ne kadar acemi olduklarını da ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu. Geçmişte bunun örneklerinin yaşandığına işaret eden Erdoğan, terörle mücadelenin çeşitli boyutları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

ALMANYA'NIN YAPTIĞINI TÜM AVRUPA'DAN BEKLİYORUZ

"Bunu her boyutta yapmak zorundasınız ki uluslararası hukuk noktasında da sizin bir haklılığınız olsun. Bunun yanında ülkenizde tüm toplumsal psikolojinin bu konuda sizi desteklemesi, bütün bunların sağlanması çok önemli. Biz şu anda halkımızla , kurumlarımızla, kuruluşlarımızla dayanışma içinde, uluslararası camia ile dayanışma içinde bu süreci yürütüyoruz. Gördüğünüz gibi Almanya ilk uygulamada tavrını baya güzel bir şekilde koydu. Avrupalı diğer ülkelerden de yine aynı şekilde bekliyoruz. İnanıyorum ki bu süreçler verimler sonuçlar verecektir."

Sınır ötesi operasyonda kış koşullarının kısıtlayıcı etki yapıp yapmayacağı sorulan Erdoğan, "Bu konuda işi yürüten başta TSK olmak üzere yapacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi bilir" dedi.

(ANKA)