kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Benim dışımda Türk Müziği okuyan kimse yok

Merve YURTYAPAN/MAGAZİN
Yıllar sonra Aynalı Meyhane'de sahne almaya başlayan Nurdan Torun, Türk Müziği icra eden kimsenin kalmadığını belirtip ekledi: Fizik, sesin önüne geçti..
* 'Aynalı Meyhane'de sahne alıyorsunuz. Yıllar sonra sahnelere dönmeye nasıl karar verdiniz?
Uzun zamandır müziğimi yapamamanın üzüntüsünü yaşıyordum. Eşimin ölümünün ardından müziğimi de kaybetmek istemedim. Birçok yerden teklif alıyordum, ancak bu mekanda Türk Müziği'ne gösterilen saygı beni çok etkiledi.

ABACI'DAN SONRA KİMSE GELMEDİ
* Sahneye çıktığınız anda neler hissettiniz?
Mekan çok kalabalıktı. Öncelikle bu kadar ilgi görmek beni çok mutlu etti. Bu kadar zaman sonra insanların evlerinden çıkıp, Türk Müziği dinlemeye gelmeleri benim için çok önemli. Bugün, benden başka Türk Müziği okuyan kimse yok. Eskiden Muazzez Abacı çok güzel okurdu ancak ondan sonra kimse gelmedi. Hayranlarımla buluştuğumda çok heyecanlandım. Bir dinleyicim bana, "Bu kadar çamurun içinde parlayan elmas gibisiniz" dedi. O anda gözyaşlarımı tutamadım.

* Her gün yeni bir şarkıcının ve albümün piyasaya çıkması, sizi rahatsız etmiyor mu?
Hayır. Kısır döngü içinde bu iş yürümez. Bir yerden yenileri çıkmalı. Bence bir İbrahim Tatlıses daha gelebilir. Kimse onun yerini tutamaz ama o standartta sese sahip insanlar çıkabilir. 'Popstar' gibi yarışmalarda çok güzel sesli gençler var. Ancak Türk Müziği 3-5 kişinin tekelinde. O kişiler de arkalarından kimse gelmesin istiyor.

* Sizce deneyimli sanatçılar, yeni yeteneklere destek olmuyorlar mı?
Piyasada sadece kendini düşünen egoistler var. Yetenekli çocukları hiçbir yere getirmiyorlar. Onların üzerinden reyting alıp, sonra onları yarı yolda bırakıyorlar. Benim köşemde oturuyor olmam insanların işine geldi. Ben ailemi tercih ettim. Hiç albüm yapmadan 18 yıl, bu camianın içindeydim. Sonra albüm çıkardım ama promosyonunu yapmadılar. Bu çirkinliklerle uğraşsaydım onlar gibi olurdum. O yüzden geri çekildim.