kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Havada panik!

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Havada panik!
İzmir Adnan Menderes Havalima'nından Trabzon'a gitmek için akşam saat 19.30'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı hava muhalefeti nedeniyle 7 saat havada kaldıktan sonra, tekrar İzmir'e döndü.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yolcular, Trabzon'a giden diğer uçakların sorunsuz iniş yaptığını ancak bulundukları uçağı kullanan kadın pilotun Trabzon'a inmeyi başaramadığını ve büyük bir tehlike atlattıklarını iddia etti.

İzmir'e 7 saat havada kaldıktan sonra geri dönen yolcularla görevliler arasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık 180 uçak yolcusu, şirket yetkililerin karşılaştıkları duruma karşı gösterdikleri duyarsızlığa da tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Sun Ekspres'e ait 9122 uçuş sayılı yolcu uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan akşam saat 19.30'da Trabzon'a gitmek üzere havalandı.

Yolcular tarafından pilotunun bayan olduğu iddia edilen uçak, hava muhalefeti nedeniyle Trabzon'a gidemeyince, 3 saat havada dolaştıktan sonra saat 22.30'da Ankara Esenboğa Havaalanına iniş yaptı.

İKİNCİ DENEMEDE DE TRABZON'A İNİŞ YAPILAMADI

Ankara'da 1 saat bekletilen yolcular saat 23.20'de Trabzon'a gitmek için tekrar aynı uçağa bindi. İkinci kez Trabzon giden ancak hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemeyen uçak, yolcuların iddialarına göre, düşme tehlikesi geçirdi.

Trabzon semalarında birkaç tur atarak dolaşan ancak yine iniş yapamayan uçak, İzmir'e geri döndü. İçerisinde 180 yolcu bulunan uçak, gece saat 03.10'da İzmir'den saat 19.30'da aldığı yolcuları tekrar İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirdi. Hava muhalefeti olduğu gerekçesiyle toplam 7 saat havada kalan ve bir türlü İzmir'den Trabzon'a gidemeyen uçağın yolcuları, İzmir'e geri geldiklerinde sinir krizleri geçirirken bazı yolcuların uçakta baygınlık geçirdiği öğrenildi.

İç Hatlar Gelen Yolcu Bölümü'nde havayolu şirketi görevlileri, polis ve yolcuların arasında yaşanan tartışmalar zaman zaman kavgaya dönüştü.

Güvenlik güçleri, yolcuları sakinleştirmekte güçlük çekti. Uzun süre havada kalan ve uçakta bayılan ev hanımı Özlem İlkörücü, görevlilere tepki gösterdi.

Güçlükle sakinleştirilen Özlem İlkörücü, "Ben böyle birşey hayatımda görmedim. Neredeyse ölüyorduk. Bu nasıl sorumsuzluk. Aramızda bebeği olan bayanlar vardı. Hepimizin hayatını tehlikeye attılar." diyerek tepkisini dile getirdi.

Manisa'da fırın işleten Mustafa Gündoğdu ise "Dünya uzaya gidiyor. Biz Trabzon'a gidemedik. Bu nasıl iş? Diğer yolcu uçakları normal iniş yaparken biz neden inemedik. Kabin görevlileri uçakta bize 'yolcular arasında doktor olup olmadığını sordu' böyle birşey var mı? Şimdi de bizi İzmir'e geri getirdiler. Verdiğimiz paradan geçtik. Şimdi biz nerede kalacağız. Hiçkimse bize yeterli açıklama ve yardımda bulunmuyor." dedi.

Uçaktan 3 aylık oğlu Sarp Demir Kosif ile birlikte inen Serpil Kosif ise "Yazıklar olsun bunlara" diye bağırıp kendisini almaya gelen otomobile binerek evine gitti. Gidecek yeri olmayan uçak yolcuları ise havaalanında sabahlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

ŞİRKET YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMASI

Havayolu şirketi yetkilileri ise gece seferini yapan uçağın, hava muhalefeti nedeniyle Ankara'ya dönmesi gerektiğini
belirttiler.

Ankara Esenboğa Havalimanı'na ara iniş yapan uçağın, meteorolojiden alınan ''Trabzon'daki hava şartlarının normale döndüğü'' bilgisi üzerine Trabzon'a gitmek üzere tekrar havalandığını belirten yetkililer, ancak Trabzon'da pistteki rüzgar dolayısıyla pilotun güvenli bir iniş olamayacağını belirlediğini ve uçağın yeniden İzmir'e döndüğünü kaydettiler.

İzmir'e geldikten sonra bazı yolcuların evlerine gittiği, bazı yolcuların ise şirket tarafından başka havayolu şirketlerine yönlendirildiği belirtildi.Yetkililer, pilotun güvenli bir uçuş sağlamak için bu kararları aldığını; uçuşlarda yolcuların güvenliğinin ön planda tutulduğunu bildirdiler.

CİHAN, AA