kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

"AB'ye damsız girilmez"

İspanya'nın 6 milyon nüfuslu Katalonya Eyaleti'nin en büyük gazetesi 'La Vanguardia', geçen hafta Türkiye-İspanya ekonomik ilişkileri üzerine ayrıntılı bir haber yayınladı.
İlginçtir!
Bizim kafamız karışıyor ama gazete, Türkiye ekonomisini öve öve bitirememiş! Türkiye'den, 'Avrupa'nın doğusu Asya'nın batısı dev!' diye söz ediyor.
Katalanlara göre, İspanya, 'Avrupa'nın Latin Amerika'ya,' Türkiye ise 'Avrupa'nın Orta Asya'ya' açılan kapısı.
İki kapı, iyi ticaret yapmalı!..
Dış ticaret hacmini büyütmeli!..
Ben, haberin detaylarını Barcelona'da yaşayan kabare oyuncusu Muhsin Omurca ile konuştum. Omurca, Türkiye'nin tanıtım elçisi gibi. Her bir Avrupa ülkesinde gösteri yapıyor, oyunlarıyla tek başına lobi şirketi gibi çalışıyor. Eh, Almanca politik kabare yapmak öyle kolay iş değil!
Omurca, dün akşam İstanbul'daydı...
Medyaya özel bir gösteri yaptı.
Bugün Avusturya'ya uçtu. Omurca'nın derdi belli, Türk halkına AB'nin standartlarını, politik duruşunu ve düşünce sistematiğini anlatmak için çaba harcıyor. Türkçe oynadığı "AB'ye damsız girilmez!" oyunuyla Türk halkına kendine 'güven' diyor. Türk insanına, "Devletler duygusal evlilik yapmaz" mesajını gönderiyor.
Doğru söze ne denir...
Bana göre Omurca, Türkiye'nin önemli bir değeri ve markası!.. Acaba bu ülkede kaç kişi Omurca'yı tanıyor? O yüzden Türkiye kendi değerlerine sahip çıkmayı ve lobi yapmayı öğrenmeli! Vakit kaybetmemeli.
Çünkü Türkiye değişiyor!
Abartmıyoruz, iyi işler yapıyor. Bulunduğu coğrafyada dengeli bir politika yürütüyor. Yakın Avrasya'nın en güçlü ülkesi.
Bu ülke, 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Terörün yarattığı bunca sıkıntıya ve acıya rağmen kendine ve yabancılara karşı 'güven duyma' sınavından geçiyor.
Kim ne derse desin, Türkiye bu sınavdan başarıyla geçecek! Çünkü bu topraklarda binlerce yıldır farklı diller ve dinler bir arada yaşadı.
Onların bıraktığı kültürel miras bizim gücümüz!.. İşte geçen hafta AK Parti'nin Kızılcahamam'da yaptığı zirveye damgasını vuran "Alevilerle işbirliği yapma" konusu da bu çerçevede konuşulmaya devam edecek. Tartışılacak!
Tabular yıkılacak.
Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda; kendisiyle ve çevresiyle barışması şart.