kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güzelliğim için her gün sekiz saat uyurum

28.11.2007
Her zaman bakımlı ve sağlıklı görünümüyle dikkat çeken Ebru Şallı güzellik sırlarını açıkladı: 8 saat uyurum. Su, tonik ve nemlendirici ile güne başlarım..
* Güne başlarken yüzünüze ne gibi uygulamalar yapıyorsunuz?
Sabahları yüzümü sadece suyla yıkarım. Ardından tonikle silerim ve günlük nemlendiricimle gözaltı kremimi kullanırım.

* Yüzünüz ve vücudunuz için hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?
İkisi için de hep aynı ürüne bağlı kalmam, yenilikleri takip etmeyi severim. Yüzüm için genellikle Dr. Murad ve Christian Dior ürünlerini kullanıyorum. Özellikle maskelere çok meraklıyım; çok çeşitli maskeler uyguluyorum cildime. Clarins, Dr. Murad, Decleor, Christian Dior, Clinique gibi birçok farklı markanın maskelerini kullandım. Vücudum içinse Lancome, Victoria's Secret, The Body Shop ve Sebamed gibi markaları seviyorum.

* Makyaj yaparken en çok hangi renkleri kullanıyorsunuz?
Yumuşak tonlar; özellikle de pembe tonları ama bazen gri ve mavi renkte farlar da kullanabilirim. Renkten korkmam. Dudak parlatıcılarında açık renkleri tercih ediyorum ama bu yıl mat rujlar da favorim oldu.

* Bir davete katılırken makyajınızı kendiniz mi yaparsınız?
Kendim yaparım çünkü kendi yüzümü çok iyi tanıyorum, çok zor olmuyor.

DENGEYİ KORUMAK ÖNEMLİ

* Gece makyajınızda ne tür renkler kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Ya dudağımı ön plana çıkarırım ya da gözümü... Dolayısıyla dengeyi korurum. Çok ağır makyajı sevmiyorum. İnsanları olduğundan yaşlı gösteriyor, beni de öyle.

* Makyajda 10 yıl öncesine göre neler değişti? 10 yıl önce ve şimdi yaptığınız makyajın arasında fark var mı?
Makyaj stilleri çok değişti tabii. Eskiden maske gibi kalın makyajlar yapılırdı. Şimdi bakıyorum daha hafif, daha yumuşak tonlar tercih ediliyor, bence çok daha iyi.

* Makyajda 'asla kullanmam' dediğiniz renkler ya da ürünler var mıdır?
'Asla kullanmam' dediğim renk yoktur sanırım ama son dört yıldır inanın hiç fondöten kullanmıyorum. Pudra ile allık işimi görüyor. Umarım fondötene ihtiyacım olmaz çünkü kullanmayı hiç sevmiyorum. Onun dışında bir de simli ürünlerden hiç hoşlanmam. Geçtiğimiz günlerde eşim Harun'un isteği üzerine simli bir eyeliner aldım, gerçi çok başarılı çıktı; hiç dökülmüyor. Nadir de olsa bir tek bunu kullanıyorum ama bunun dışında sim hiç sevmiyorum. (Cosmopolitan)