kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Nuri Albayrak'ın aday olmama gibi lüksü yok''

Yeni Haber
Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Başkan Nuri Alayrak'ın aday olmama gibi bir lüksü bulunmadığını söyledi.

Ligde istediği sonuçları alamayan ve son olarak kendi evinde lider Galatasaray'a mağlup olarak zirveden oldukça uzaklaşan Trabzonspor'da, aralık ayında yapılacak olan kongreyle ilgili kulisler hız kazanmaya başladı. Kongre için bugüne kadar iki isim İbrahim Hacıosmanoğlu ve Hacı Yıldız adaylıklarını resmen açıkladı. Ayrıca ismi gündemde yokken, camianın bazı kesimleri tarafından gündeme getirilen eski başkan Sadri Şener de kulis çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Trabzon'a gelerek çeşitli temaslarda bulunan ve Galatasaray maçını izleyen Şener, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile bir görüşme yaptıktan sonra son kararını açıklayacağı belirtiliyor.

Mevcut Başkan Nuri Albayrak ise adaylığıyla ilgili net açıklama yapmazken, aile içi yapacağı son görüşmelerin ardından kararını açıklayacak. Şuanda camianın büyük bölümü Albayrak'ın kararının ne olacağını merak ediyor. Saha sonuçlarından dolayı aday olmama eğiliminde olan Nuri Albayrak'ın, Akyazı'daki Statı Projesi'ni yarıda bırakmamak içinde yeniden başkanlığa soyunabileceği dile getiriliyor.

ALBAYRAK TRABZONSPOR'U YALNIZ BIRAKMAMALI

Nuri Albayrak'ın adaylık süreciyle ilgili süreç netleşmezken konuyla ilgili açıklama Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas'tan geldi. Ligtv.com.tr'ye açıklamada bulunan Kafkas, Nuri Albayrak'ın Trabzonspor'u yalnız bırakması gerektiğini belirtti.

Kafkas, söylediklerinin yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü olduğu için biraz yönetimi bağladığını belirterek, ''Sadece benim şahsi fikrim deme şansım yok ama hemen hemen Trabzon'daki bütün arkadaşlar, yönetim kurulu olarak düşüncemiz ortak olduğu için bu anlamda söylemekten kaçınmayacağım. Şu anda 2 tane aday var. Sayın Albayrak'ın bu süreçte Trabzonspor'u yalnız bırakmamalı diye düşünüyorum. Çünkü başlattığı çok olumlu projeler de var. Kulübün sportif anlayış haricinde yapılanma ve kalıcı gelirlerinin sağlanması anlamındaki Trabzonspor'un en büyük sorunlarından bir tanesi de bugün geçmiş yıllara baktığımız zaman ekonomik boyuttadır. Kulübün gelir gider dengesinin her yıl ortalama 15- 20 trilyon arası açık vermesidir. Dolayısıyla bugün şampiyon olacağım diye yola çıkmakla şampiyon olunmuyor. Şampiyonluk bir projedir. Öncelikle bu projeyi temin etmek, bunu masaya yatırıp bir yol haritası belirlemek gerekiyor. Bunun için de Trabzonspor'un ekonomik gelir gider dengesinin denk olması gerekiyor. Bu anlamda Sayın Albayrak'a Trabzonspor'un ve Trabzon şehrinin büyük ihtiyacı var." diye konuştu.

ALBAYRAK, PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN GÖREVE DEVAM ETMELİ

Albayrak'ın projelerinin hayata geçmesi için göreve devam etmesi gerektiğini dile getiren Kafkas, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ben isimlere takılmıyorum. Bugün benim için, Nuri Albayrak ismi altında konuşmuyorum. Trabzonspor'a verebilecekleri, Türkiye'deki konjonktürdeki yeri ve aile olarak Trabzonspor'a ne tür kalıcı gelirler sağlayabilir, Trabzonspor'un ekonomik problemini ne şekilde çözebilir ki bunun örneğini de hepimiz yaşıyoruz. Son 9 yıldır nihai sonuca eriştirilemeyen bir benzin istasyonu projesi bugün Sayın Albayrak döneminde ihale aşamasına geldi ve önümüzdeki 3-5 gün içerisinde ihale edilip kulübün kasasına 10 milyon dolar civarında bir kaynak sağlanacak. Her yıl da yine 1 milyon dolar civarında kalıcı bir gelir sağlanacak.

Artı stat projesi var. Kimileri ulaşılamaz, hayal gibi görse de, zaten hayallerinizi ortaya koyarsanız başarılı olursunuz, bu başarılı olmuş insanların hayatlarına baktığınız zaman gerçekten herşey hayallerle başlar. Bence güzel bir hayal ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesi adına olumlu gelişmeler kaydedildi. Onun da ihalesi yapıldı, bir süreç başladı. Sayın Başbakan bu anlamda tam desteğini veriyor. Bu stat projesi sadece Trabzonspor için değil Trabzon şehri için çok önemli bir proje. Trabzon şehrinin dünyaya, Avrupa'ya açılımını sağlayacak, Trabzon'un belki de büyük şehir fırsatını yakalayacağı bir proje. Bu projeye sadece Trabzonspor olarak bakmanın çok küçük bir pencereden bakılması olarak diye düşünüyorum. Konuya Trabzon şehrinin projesi olarak bakmak gerektiğine ve bu anlamda da herkesin sahip çıkacağına inanıyorum. Bütün bunları topladığınız zaman ki, yine isimler önemli değil, son 2 yılda yaşananlara baktığınız zaman, Trabzonspor'un önünde bir süreç var, bu süreçte bir yol haritası belirlenmiş, Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımız da aynısını düşünüyor.

Şu saatten sonra Sayın Albayrak'ın aday olmamak gibi bir lüksü yok. Aday olmalı ve bu başlattığı projeleri sonuna getirmeli, ondan sonra rahatlıkla Trabzonspor'u bırakmalı, ondan sonra kurumsal yapıya ulaşmış, kulübün kalıcı gelirleri, ekonomik anlamda dışarıya bağlı ihtiyacı olmayacak bir hale getirdikten sonra Sayın Albayrak'a biz de teşekkür ederiz. Daha yeni daha heyecanlı arkadaşlar gelir ve devam edilir. Ama şu aşamada bırakmasının doğru olmadığını düşünüyorum."

ERSUN YANAL'I SEÇİM YATIRIMI OLARAK TAKIMIN BAŞINA GETİRMEDİK

Ziya Doğan'ın yerine göreve getirilen Ersun Yanal'ı seçim yatırımı olarak takımın başına geçirmediklerini dile getiren Kafkas,

"Öncelikle Ziya Doğan ile yolların ayrılması ve Ersun Yanal'ın göreve getirilmesini seçim hamlesi olarak görmüyorum. En azından sayın başkanın böyle bir niyetinin olduğunu da düşünmüyorum. Trabzonspor için yaşanan süreçte en doğru olanın bu olduğuna inanarak Sayın Yanal'ı göreve getirdik. Sayın Yanal son yıllarda en başarılı teknik direktörlerden, kendini iyi yetiştirmiş, vizyonu olan teknik direktörlerden birisi. Çok iyi de bir ekibe sahip. Bu Trabzonspor'un şu anki geldiği noktada ihtiyacı olan bir kan değişikliğiydi ve sayın Yanal ismi bu anlamda ortaya çıktı. Yoksa Sayın Yanal'ı seçim hamlesi olarak göreve getirelim de, bize katkısı olsun diye bunu yapmadık." ifadelerini kullandı.

ŞAHSİ HAKARETLER BAŞKANI KÜSTÜRDÜ

Son dönemlerde yönetim kurulu ve özellikle de başkan Nuri Albayrak'ın şahsına yapılan eleştiri ve tezahüratların başkanı üzdüğünü ve küstürdüğünü ifade eden Kafkas, "Son dönemlerde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle taraftarların bize gönül koyduğu kesin. Neticede geçmişe baktığınız zaman Trabzonspor'da bir hedefi olmadan başkanlığa gelen bence tek isim Nuri Albayrak'tır. Yani ne bir siyasi hedefi var, ne siyasi düşüncesi var, ekonomik anlamda da bence kendisinin değil 7 sülalesine yetişeceği kadar bir güce sahip.'' dedi.

Kafkas, bu anlamda Trabzonspor başkanlığının Nuri Albayrak'a vereceği çok büyük bir artı olmadığını da belirterek şunları söyledi;

''Trabzonspor başkanlığı çok büyük bir makam ve Sayın Albayrak ondan sadece onur duyuyor. Böyle bir Trabzonspor gibi sevdiği, onunla büyüdüğü bir kulübe başkan olmak onun için de çok büyük onur verici bir olay. Bu düşünceyle göreve geldi. Trabzonspor'un başarılı olmasından ve o başarıların ekibinin başında olmaktan duyacağı hazdan başka bir hedefi de olmadan geldiği için bir yıl önce başlayan, taraftar arasında şahıslara kadar inen hakaret içeren tezahüratlar yapılması sayın başkanı küstürmüştür. Geçmişte yöneticilik yapan bir çok isim, Trabzonspor sayesinde bir popülarite yakaladılar, siyasi partilerden teklifler aldılar, bir yerlere geldiler, çok da güzel bu. Hepsinin de hakkıydı. Trabzonspor'un da onlara verdiği çok olumlu bir sinerji vardır. Ben Zeyyat Kafkas olarak Trabzonspor'da Yönetim Kurulu üyeliği yapıyorum. Çok onurlu bir görev. Basın Sözcülüğü yapıyorum. Kendimi de yüzde 50 başarılı buluyorum. Ama benim gibi Trabzonspor'da Basın Sözcülüğü yapabilecek, şu anda size 5 dakika içinde Trabzon'dan 25 kişi, 50 kişi yazarım. Trabzon'da böyle değerler oldukça fazladır."

Kafkas, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın ikinci yarı için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüğünü vurgulayarak, "Sayın Yanal'ın elinde 700-800 kişilik bir portföy var, 88-90 doğumlu oyuncular bunlar. Hepsi şu anda izlettiriliyor ve görüşülüyor. İzleme komitemiz hiç durmuyor. Biz görevimizin son dakikasında kadar görevimizi yaparız. Biz gider başkaları gelirse bu bilgileri kendilerine veririz. Çünkü Trabzonspor'da devamlılık olmalı. Biz sorumlu kişiler koltuğunda oturuyoruz şu anda. Sayın Yanal da gerçekten müthiş bir profesyonel. Kongre varmış, adaymış, başkan olurmuş olmazmış gibi bunun endişesini hiç yaşamadan, profesyonelce aynı çalışmasına devam ediyor. Çok iyi de bir yol katetti. Gelecek Yönetim Kurulu'nun önüne dosyasını koyacak ve Trabzonspor'da çok hareketli günler bence ara transferde başlayacak." açıklamasında bulundu.

Kafkas, ayrıca seçim kazanacak liste oluşturulması durumunda bunun için çok gönüllü olmayacağını, 3 yıllık olağan kongreye kadar uyum içerisinde aynı yöne bakabilen bir liste olduğu taktirde yönetimde yer almak istediğini kaydetti.

CİHAN
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 13 9 4 0 25 8 31
2 Sivas 13 10 1 2 24 9 31
3 Fenerbahçe 13 7 4 2 22 14 25
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 13 7 3 3 15 11 24
5 Denizli 13 6 3 4 20 15 21
6 Ankaragücü 13 6 3 4 15 14 21
7 Kayseri 13 5 5 3 18 14 20
8 İ.B.B. Spor 13 5 3 5 16 14 18
9 G.B. Oftaş 13 5 2 6 14 13 17
10 Trabzon 13 4 4 5 14 14 16
11 Konya 13 4 4 5 14 22 16
12 Bursa 13 3 6 4 13 14 15
13 Gaziantep 13 4 3 6 16 18 15
14 V.Manisa 13 3 4 6 17 21 13
15 Ç.Rize 13 4 1 8 13 25 13
16 G.Birliği 13 2 4 7 16 22 10
17 Ankaraspor 13 1 5 7 11 19 8
18 Kasımpaşa 13 2 1 10 8 24 7
21:45
Inter - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi G Grubu karşılaşması (STAR TV)
Haftanın Maçları
13. Hafta
 İ.B.B. Spor 0  
  Denizli 2  
 G.B. Oftaş 0  
  Beşiktaş 1  
 Fenerbahçe 4  
  Ankaraspor 2  
 Ç.Rize 2  
  Kasımpaşa 0  
 Gaziantep 2  
  G.Birliği 2  
 Bursa 1  
  Konya 0  
 Ankaragücü 1  
  V.Manisa 0  
 Sivas 1  
  Kayseri 0  
 Trabzon 0  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
14. Hafta
 Beşiktaş Ç.Rize  
 Kayseri G.B. Oftaş  
 Ankaraspor Sivas  
 Kasımpaşa Bursa  
 Denizli Fenerbahçe  
 Galatasaray İ.B.B. Spor  
 Konya Ankaragücü  
 V.Manisa Gaziantep  
 G.Birliği Trabzon