kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TÜRKSAT 3A'nın yapımı tamamlandı

16.11.2007
Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A'nın yapımı tamamlandı. Son testleri yapılan uydunun yeni yılın ilk çeyreğinde uzaya gönderilmesi planlanıyor.

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, yaptığı açıklamada, uyduların artık televizyon ve radyo yayıncılığının dışındaki alanlarda kullanıldığını, uydulardan data, ses iletişiminde katma değerleri olan alanlarda yararlanıldığını ifade etti.

Türkiye'nin de uydulardan daha geniş alanda yararlanabileceğini kaydeden Dalbay, yeni teknoloji ürünü uydusu TÜRKSAT 3A uydusunun yapımının tamamlandığını, son testlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Uydunun üretiminin ardından belirli bir takvim içinde uzaya fırlatılacağını dile getiren Dalbay, TÜRKSAT 3A'nın Ocak ayı itibariyle fırlatmaya hazır olacağını, yeni yılın ilk çeyreğinde fırlatılmasının planlandığını söyledi. Dalbay, fırlatma tarihinin belirli kriterlere göre saptandığını, bu nedenle TÜRKSAT 3A'nın fırlatma tarihinin gelecek ay kesinleştirileceğini bildirdi.

Dalbay, Türkiye'nin uzaydaki iki uydusundan biri olan TÜRKSAT 1C'den bu yıl sonuna kadar faydalanılacağını, bu uydunun ömrünün 2008'e sarkacağını belirtti. Dalbay, bu uydunun ömrünün belirli periyotlarda hesaplandığını kaydetti.

e-DEVLET KAPISI

Özkan Dalbay, vatandaşların kamuya yönelik hizmetleri elektronik ortamda tek bir kapıdan alabilmesine imkan verecek e-devlet Kapısı projesinin de hazırlıklarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu projenin, TÜRKSAT'ın öncelikli işlerinden birisi olduğunu vurgulayan Dalbay, öncelikle sosyal güvenlik, maliye, emniyet, tapu, eğitim gibi en çok işlem yapılan alanları devreye alarak e-devlet Kapısı'ndan bu hizmetlerin verilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

AA