kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kürt sorununun kültürel ve siyasal bir temelde çözülmesi için mücadele eden Burkay'ın roman ve şiirleri 10'u aşkın dile çevrildi.

Örgütün bitmesini statüko istemiyor

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
Abdullah Öcalan, biçilen rolü seve seve oynadı, kendini putlaştırdı. Özellikle örgütünde muhalif her sesi acımasızca ezdi ..
* Kürtlerin PKK'ya ihtiyacı var mı? Kürtlerin hiçbir zaman PKK'ya ihtiyacı olmadı. Eğer siyaset yapılacaksa, işte DTP, HAK-PAR var, Öcalan'ın dediklerinden daha fazlasını da isteyebilirler ve nitekim HAK-PAR programına federasyon istemini koymuş durumda. Kürt sorunu bakımından da ödenen büyük bedellere rağmen PKK'nın hiçbir kazanımı olmadı. Öcalan yakalandıktan sonra ise zaten PKK, geçmişteki bütün iddialarını bıraktı. Öyleyse silahlı güce ne gerek var? Silahları derhal bırakmalı. Çünkü PKK bugün de Kürt hareketinin yeniden sağlıklı bir kanala yönelmesinin önünde engel. Ama ne yazık ki bu ülkede PKK'nın bitmesini istemeyen statükocu, gerilim yanlısı güçler var. Onlar istese PKK, hiç kan dökmeye, yeni acılar çekmeye gerek kalmadan biter. PKK demokratikleşme çabalarının önünde bir bahane olarak kullanılıyor.

* Öcalan'ı iyi tanıyorsunuz. Kamuoyunun ve sizin tanıdığınız Öcalan arasında fark var mı? Benim tanıdığım Öcalan, kendisine güveni olmayan, hatta kendi çapını, durumunu herkesten iyi bilen biri. Ne sağlam bir kültür birikimi var, ne topluma geniş ufuklar çizebilecek bir yeteneği... Ama Öcalan bu süre içinde medyanın da büyük reklam desteğiyle parladı. Ondan sonra da rolünü seve seve oynadı. Özellikle de örgütünde kendini putlaştırdı, muhalif her türlü sesi acımasızca ezdi.