kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OMV Libya faaliyetini büyütüyor

Yeni Haber
MV, Libya Oil Corporation (NOC)ile yeni sözleşme imzalayarak var olan birçok petrol kontratını gözden geçirip yeniledi ve seviyelerini yükseltti..
Orta Avrupa'nın lider gaz ve petrol grubu OMV, uluslararası bir konsorsiyumun üyesi olarak Libya National Oil Corporation (NOC) ile yeni uygulanmaya başlanan EPSA IV çerçevesine uygun olarak, mevcut geçerli petrol sözleşmelerinin birçoğunu gözden geçirip daha iyi bir seviyeye getirerek yeniden imzaladı.

Önümüzdeki 5 yıla yayılan yatırım planı yaklaşık USD 5 Milyona erişiyor (OMV PAYI: %12,5). Sonuçta bu yatırımlarla söz konusu bölgelerdeki üretimin gelecek 30 yıl içerisinde önemli ölçülerde artırılarak devam ettirilmesi planlanıyor.

Yatırımların mevcut petrol yataklarındaki üretimi artırabilmesi ve ek sondaj faaliyetlerinde başarının yükselebilmesi için yeni teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bu adımla OMV Kuzey Afrika-Ana Faaliyet bölgesindeki en önemli ülke sayılan Libya'da "Sondaj & Üretim" çalışma konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

OMV İcra Kurulu, Sondaj & Üretim sorumlu üyesi Helmut Langanger; "OMV Libya çalışmaları 1975 yılından beri devam etmektedir. 1985 yılında ise üretim başlamıştır. Bölgenin koşulları ve sondaj potansiyeli konusundaki kapsamlı bilgimiz nedeniyle, mevcut petrol yataklarının yeniden geliştirilmesine önemli ölçüde katılım sağlayacağız. Ayrıca yeni sondaj çalışmalarında önemli büyümler gerçekleştirmek amacındayız. Libya genelinde çalışmalarımızı artırmak isteğimiz çerçevesinde bu yeni sözleşme önemli bir adımdır" dedi.

Yeni sözleşme uluslar arası konsorsiyumun üç ortağı Libya National Oil Corporation (NOC) ve Occidental Petroleum (OXY) ile OMV, arasında imzalandı. OXY ve OMV beraberce- 75/25 oranında- geliştirme sermayesinin %50 kadarını karşılayacak, NOC ise geri kalan %50 tutarını sağlayacak. İmzalanan sözleşme ayrıca, bazı kısımları 40 yıllık geçmişe dayanan ve söz konusu petrol yataklarının üretim mülkiyetlerini düzenleyen bölümlerinin, Libya genelinde yürürlüğe girerek uygulanmaya başlayan EPSA IV çerçevesine göre güncellenmesini gerçekleştiriyor.