kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TMSF Başkanı Ertürk'ten önemli uyarı

Yeni Haber
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk Uzanlar'ın Dünya Bankası ve BM nezdinde Türkiye aleyhine açtığı 40 milyar dolarlık tahkim davasının önemine dikkat çekerek, ""Bu sadece TMSF'nin değil bütün ülkenin konusu. Çünkü orada olacak herhangi bir kayıp, ödeme Hazine hesaplarından çıkacak. Ben bütün politikacıları, diplomasiyi, Dışişleri Bakanlığını bu konu üzerinde hassasiyetle durmaya davet ediyorum" dedi.

Ertürk Avrupa Mevduat Sigortacıları Forumu'nun (EFDI) yıllık toplantısı ve "Mevduat Sigortacılar Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular" adlı konferansın açılışından önce gazetecilerini sorularını yanıtladı. Uzanlar'ın Dünya Bankası ve BM nezdinde Türkiye aleyhine 40 milyar dolarlık tahkim davası açtığını hatırlatan Ertürk, bugün bazı yayın organlarına verdiği demeçlerde bu konunun önemine dikkat çektiğini söyledi.

"SADECE TMSF'NİN DEĞİL TÜRKİYE'NİN KONUSU"


Ertürk, Uzanlar'ın ilgili uluslararası kuruluşları kötü niyetle kullandığını vurgulayarak, "Orada olacak herhangi bir kayıp, ödeme Hazinen hesaplarından çıkacak. Ben bütün politikacıları, diplomasiyi, Dışişleri Bakanlığını bu konu üzerinde hassasiyetle durmaya davet ediyorum" diye konuştu.

TMSF olarak bu konuda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, konuyu bütün politikacıların gündemine taşımak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Ertürk "Gerekirse Dünya Bankası yetkilileri ile doğrudan temasa geçeceğiz. Gerekirse bu konuyu uluslararası medyanın gündemine taşıyacağız" dedi.

ULUSLARARASI KURULUŞLAR BU TÜR OLAYLARA HAZIRLIKSIZ"

Uzanların Türkiye aleyhine açtığı davanın Dünya Bankası, BM ve IMF gibi uluslararası kuruluşların bu tür olaylara hazırlıklı olmadığını ortaya koyduğunu dile getiren Ertürk şöyle konuştu.

"Yani bu tür olayların olabileceğine, bu tür insanların manipülasyonlar yapabileceğine hazırlıklı değiller. O nedenle uluslararası kuruluşların çoğu zaman amaçlamadıkları yönde kullanılması söz konusu olabiliyor. İnanıyorum ki bu dava bundan sonra bütün Türkiye'nin tartışacağı bir konu olacak. Hepimiz için çok vahim, çok önemli, çok kritik bir konu."

ATV SABAH GRUBUNUN KÜÇÜK YATIRIMCILARI

Ertürk Cuma günü Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) ile ATV Sabah ihalesine ilişkin görüş alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. ATV Sabah Grubunun satışı konusunda çok sayıda küçük yatırımcının çözüm umudu içinde olduğunu, EGS Grubu ile ilgili de çok sayıda yatırımcının sorunu bulunduğunu belirten Ertürk "BORYAD ile ortak sorunlarımız var. Bunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Çalışmalarımızı paylaştık. Ama herhangi bir karar alınmış değil. Kamuoyuna yansıttığımız görüşleri onlara da aktardık" dedi.

Ertürk, "İhalenin iptal edilmesi halinde, mağdur olan küçük yatırımcıya hisse verilmesine ilişkin öneriyle sıcak bakıyor musunuz? " şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Burada en kritik konu ihale bedelini nasıl oluşacağı. Yani ortaya iyi bir fiyat çıkarsa, alacaklıların alacaklarını tasfiye edilmesine yeterli bir fiyat ortaya çıkarsa ortaklara da bir şey kalacak elbette. Bunun dağıtım usulü ve biçimi işin daha kolay bir tarafı. En kritik konu ihale fiyatının tatminkar düzeyde oluşması. Öbür türlü hiçbir çözüm umudu kalmaz"

(ANKA)