kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alışveriş merkezi inşaatı hastaneyi boşalttırdı

Yeni Haber
Bahçelievler kavşağında yapılan alışveriş merekzi inşaatı nedeniyle 75 Yıl Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi A Blok'ta çatlaklar meydana geldi. Bahçesinde de derin yarıklar oluşan tek katlı bina, çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Alınan bilgiye göre, E-5 Karayolu Bahçelievler sapağında alışveriş merkezi inşaatı için açılan temelin yakınında bulunan 75.Yıl Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ni etkiledi. Geçen ağır araçlar ve yağışlar nedeniyle bahçede bir miktar toprak kayması meydana gelirken, tek katlı binanın duvarlarında da çatlaklar oluştu.

Hastane yetkilileri, çökme tehlikesine karşı 4 hasta servisi, fizik tedavi, laboratuvar ve fizik tedavi için kullanılan havuzun yer aldığı A Blok'u tahliye etti. Hastaların bir bölümü taburcu edilirken bir bölümüde hastanenin diğer binalarına taşındı. Konunun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildiği, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nden gelecek mühendislerin yapacağı inceleme ve tespitlerin ardından gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Hastane bahçesinde ve hastane binası duvarlarında oluşan derin çatlaklar ve yarıklara rağmen hastanenin boşaltılması dışında çevrede başka bir güvenlik önleminin alınmaması dikkat çekti. Her an çökme ihtimali olan bahçe duvarının altından hasta yakınları ve öğrencilearin geçtiği gözlendi.

CİHAN