kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köpeği rahat etsin diye modacı oldu

İpek DURKAL-GÜNAYDIN
Tarkan ile birlikte aldıkları Terrier cinsi köpekleri için uygun çanta ve aksesuvar bulamayan Bilge Öztürk tasarımcılığa başladı. Öztürk ilk etapta kendi yaptığı çantaları 'fndk- pet a la moda' adıyla satışa sundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Köpeği rahat etsin diye modacı oldu
Tarkan'ın avukat sevgilisi Bilge Öztürk kedi ve köpekler için çanta tasarlıyor. Dokuz aylık Terrier cinsi köpeği Fındık'ı rahat ve güvenli taşıyamamaktan şikayet eden Öztürk, önce kendi köpeği için bir çanta tasarlamış.

SADECE HOBİ

Çantanın yakın çevresi tarafından çok beğenilmesi üzerine harekete geçen Öztürk farklı modeller geliştirmiş. Köpeğinin isminden esinlenerek, kendisi gibi avukat arkadaşı Hasan Demirel ile birlikte 'fndk' adını verdiği bir şirket kuran Öztürk şimdi yurtiçi ve yurtdışında bu çantaları satmaya hazırlanıyor. Büyük mağazaların dışında internette (www.fndk.web.tr) adresi üzerinden de satışı yapılan kedi ve köpek çantaları için Pamir Cazım Bezmen'in fotoğraflarıyla 'fndkpet a la moda' katologları hazırlatan Bilge Öztürk, bu işin kendisi için bir hobi olduğunu, kullanılan her türlü malzemeyi kendisinin bizzat seçerek satın aldığını ve dikim aşamasında bile başında durduğunu söylüyor. Orijinal kürk giymeyen, hayvan derisinden yapılan çanta ve ayakkabı kullanmayan Bilge Öztürk, tasarımlarında da hiçbir hayvansal ürün olmadığının altını özellikle çiziyor.
Haberin fotoğrafları