kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Mutlu bir evlilik hayali kuruyorum'

'Sessiz Gemiler' dizisinde sevdiği kadına eziyet eden Talat karakterini canlandıran Hakan Eratik, gerçek yaşamında ise tek eşliliği savunan bir romantik... Cosmo Dergisi'ne röportaj veren Eratik mutlu bir evliliğin hayalini kurduğunu belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Mutlu bir evlilik hayali kuruyorum'
İzleyicilerin 'Sırça Köşk ve 'Geniş Zamanlar' adlı dizilerden de hatırlayacağı genç oyuncu Hakan Eratik, şu sıralar 'Sessiz Gemiler'de saplantılı aşık Talat rolünü oynuyor. Aysun Kayacı'nın canlandırdığı İpek'e hastalıklı bir aşkla bağlı olan Talat, bu uğurda yalanlar söylemekten, sevdiği kadına eziyet etmekten de çekinmiyor. Eratik, dizide canlandırdığı karakterin aksine aşkta huzur arayanlardan... Küçüklüğünden beri oyunculuğun hayalini kuran Eratik, lise son sınıftayken özel radyolarda çalışmaya başlamış. Sunuculuk da yapan Eratik, çevresinin mankenlik yakıştırmalarından dolayı bir süre model olarak çalışmış. Oyuncu koçu Güneş Hayat'la tanıştıktan sonra ise ondan temel oyunculuk eğitimi almış ve dizi serüveni başlamış.

* Neden oyunculuk yapmaya başladınız?
Radyoculuktan çok sıkılmıştım. Ve oyunculuk uzun süredir yapmak istediğim bir meslekti. Oyunculuk yaparken içimdeki binlerce ruhtan bazılarıyla sahnede yaşanan olaylara tepki veriyorum. Bir şey yapmak ve bunu iyi yapmak bana haz veriyor.

* Oyuncu olmaktan mutlu musunuz?
Çok düzenli bir hayatı asla tercih etmezdim. Örneğin sabah gidilip akşam dönülen, memuriyet gibi işler bana göre değil. Şu anda oyunculuktan hayatımı idame edecek kadar para kazanıyorum. Bu yüzden oyunculuğun yoğun ama düzensiz temposunu seviyorum.

* Geniş Zamanlar adlı diziyle şöhreti yakaladınız...
Ben şöhretle çok küçük yaşlarda tanıştım aslında... 1995 yılında radyoda sesim çıkıyor diye benden imzalı resim isteyen insanlar vardı. Daha sonra bunu alıştım ve bununla yaşamayı keyifli hale getirdim. İnsanların beni tanıyor olmasından rahatsızlık duymuyorum. Bana keyif veriyor... Hele de olumlu tepkiler alınca çok mutlu oluyorum. Çok büyük bir şöhretim yok ama olsa bile çok fazla şımaracağımı sanmıyorum.

ÜÇ ÇOCUK İSTİYORUM
* Şu anda en büyük hayaliniz nedir?
Plan yapmayı çok sevmiyorum. En az üç çocuğum olmasını ve çok fazla film çekmeyi istiyorum.
* Kendinizde en çok sevdiğiniz ve sevmediğiniz özellikler hangileri?
Bazen çok hassas ve duygusal olduğumu ve bunun bana zarar verdiğini düşünüyorum. Sevdiğim özelliğim ise melankolik halimi üzerimden atamamam.

AĞLAYARAK YÜRÜRÜM

* Kimsenin bilmediği, kendinizle ilgili minik bir sırrınız var mı?
Çok sinirlendiğim zaman telefonumu kapatır, hızlı şekilde yürürüm. Bunu çok fazla ki bilmez. Hatta çok üzgünsem ağlayarak yürürüm.

* Dinlenmek için neler yaparsınız peki?
Kalabalık olmayan yerleri tercih ediyorum. Çok sıcak yerleri sevmem, soğuğu seviyorum. Sessiz, sakin, bol oksijenli yerler beni cezbediyor.

* Bir kadının hangi hareketi sizi etkiler?
Aslında aşka kimyasal bir şeymiş gibi bakıyorum. Gerçekten o anda hissedilen enerji önemli... Kendim gibi olduğum ve doğal davrandığım zaman mutluyum. Karşımdaki insanın da dürüst ve samimi olmasını isterim. Ben bir şey yaptıysam, hiçbir karşılık beklemem. Karşımdakinin de beklememesini tercih ederim. İlişkiyi satranca çevirmekten hoşlanmam. Bir ilişkiden beni soğutan yalan ve samimiyetsizliktir.