kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Geç boşalmayı önlemek için zevke odaklanmalı

DR. CEM KEÇE
22.11.2007
Geç boşalan erkekler, gündelik hayatlarında fazlasıyla kontrollü yaşamaya çalışır. Bu sorunu safdışı bırakmak için, zevk almaya odaklanmak ve partneri mutlu etme takıntısını kafadan atmak gerekir..
Sevgilimle oldukça eğlenceli bir cinsel hayatımız var. Ancak onu mutlu etmeye çalışırken kendim boşalamama sorunu yaşıyorum. Bunu nasıl aşabalirim? H.Y./Kayseri

Erkeğin cinsel etkinlikler sırasında hiç boşalamaması veya geç boşalması durumu genelde başaramama korkusu ve güven eksikliğiyle alakalıdır. Travmatik cinsel yaşantılara, cinsel konuların tabu olduğu bir ailede yetişmeye, aşırı kontrollü, takıntılı ve mükemmeliyetçi kişiliğe ve mastürbasyona alışmış olmaya bağlı da gelişebilir. Geç boşalan erkekler, genel hayatlarında da oldukça kontrollü yaşamaya çalışırlar. Bu nedenle önce kendi duygularınıza ve sevişmenin verdiği hazza odaklanarak boşalmayı bir hedef olmaktan çıkartın. Kontrolü kaybetmekten korkmayın. Ön sevişme döneminde erotizmi arttırın, partnerinizi mutlu etmeye çalışma takıntınızdan kurtulun. Gevşeyin ve rahatlatmaya çalışın. Ardından partnerinizin yanında mastürbasyon yapın ve bunun bir oyun gibi eğlenceli olmasını sağlayın. Bu arada partnerinize fantezilerinizden bahsedin ve güçlü erotik cümleler kurun. Bu şekilde sorununuzu çözümleyemezseniz, cinsel terapi almaktan çekinmeyin.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah. com.tr' adresine gönderebilirsiniz.