kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bireysel sporlara ilgi artıyor

* Bu işi nasıl karar verdiniz?
Gençliğim sporla geçti. Lisanslı olarak tenis, yelken ve kayak sporlarını yaptım. Türkiye çapında ödüllerim var. 1983'te iş idaresi okurken birşeyler yapmam gerektiğinin farkına vardım.

* Nasıl bu sporlara merak saldınız?
O dönemlerde ithalat yasaktı. 80'li yıllara gelince ithalat yasağı kalkınca bir gün gazete ilanı gördüm. Kayak, tenis, sörf malzemeleri satan bir mağaza açılacaktı ve satış danışmanları aranıyordu. Bu iş için başvurdum ve başladım. Kısa süre sonra şirkette finansal sorunlar başladı. Babamın da buraya finansman desteği vardı. Borçlar ödenmeyince bir anda şirket bizim oldu. 2005 yılında da İzlandalılar'la ortaklık yaptık.

* İzlanda sizi nasıl buldu?
1985'ten beri birçok firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyorduk. ONeil de bunlardan bir tanesi. 90'lı yılların sonunda daha global bir partnerimiz olursa daha iyi olacağını düşündük. Intersport ile görüştük. Şu anda yarı yarıya ortaklığımız var.

* Basket ve voleybol dışındaki, farklı spor dallarına ilgi giderek artıyor galiba. Ne dersiniz?
Benim adını bilmediğim spor dalları çıkıyor. Son yıllarda dünyada snowboard yükselişte. Kaykay ve paten gibi sporlar hızlı bir gelişme kaydediyor. Artık insanların yaşam tarzları değişti. Takım sporlarından bireysel sporlara yöneldiler. Dünyanın en iyi golf markalarıyla görüşmelerimiz var. Şu anda satmıyoruz, ancak ilerleyen zamanlar için düşünüyoruz.