kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Acenteler kurban bayramı için umutlu

Yeni Haber
Kurban bayramı için erken rezervasyonlara başlayan seyahat acenteleri, bayramda, kapalı tesisleri olan kıyı otelleri ile kayak merkezlerinin ilgi görmesini bekliyor.

Bayramda, İtalya ve Orta Avrupa turlarının da gözde olacağı belirtiliyor. Tatile gitmek isteyenlerin, yurt içinde 200-1000 YTL, yurt dışında da 400 avroyu gözden çıkarması gerekiyor.

ETS Yurt İçi Turlar Operasyon Müdürü Suat Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, reklâm ilanlarına başladıklarını, talep aldıklarını ve telefon trafiği yaşandığını belirterek, kurban bayramı rezervasyonları için yoğun ilgi beklediklerini söyledi.

Vatandaşların tatil kararı için genelde son 20 günü beklediğini belirten Özbek, bunu önlemek için erken rezervasyon kampanyası başlattıklarını ve erken rezervasyon yaptıranların ödemelerde yüzde 20 daha avantajlı hale geleceklerini kaydetti. Özbek, bayramda yine öncelikle Antalya'nın revaçta olduğunu ve
vatandaşların öncelikle ılıman kıyı bölgelerini tercih ettiklerini dile getirdi. Bunun yanında, bayramda termal ve kış turizmi talebinin de artacağını, bu nedenle Pamukkale ile Kartalkaya, Abant ve Uludağ gibi yerlerin de gözde olduğunu anlatan Özbek, ''Bayram için alternatif yer sayası fazla. Çok talep olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü nisan ayına kadar tatil yok ve bayram, kış aylarındaki yoğun iş sezonu öncesi son tatil şansı sunuyor'' dedi.

ÜNLÜ SANATÇILARIN ÇIKTIĞI OTELLERE İLGİ

Özbek, ayrıca vatandaşların her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ünlü sanatçıların sahneye çıktığı otelleri tercih ettiğini, bu nedenle otellerin sanatçılarla şimdiden anlaştığını bildirdi.Bayramda yurt dışı turlarının da çok tercih edildiğini belirten Özbek, Prag, Budapeşte gibi Orta Avrupa kentleri ile İtalya'ya taleplerin şimdiden iyi olduğunu aktardı.

YURT DIŞINDA TERCİH YİNE İTALYA

Pronto Tur Yurt İçi Turizm Müdürü Emre Tunç da vatandaşların yurt dışı turlar için kararlarını daha erken verdiklerini, bu nedenle yurt dışı taleplerinin şimdiden çok iyi durumda olduğunu söyledi. Bayram için Avrupa'da en çok İtalya'nın talep gördüğünü belirten Tunç, vatandaşların konaklama, uçak bileti, kahvaltı dahil yurt dışı turlar için 400 avro civarında bir bütçe ayırmasının yeterli olduğunu aktardı.
Tunç, yurt içinde ise kıyı bölgelerde fitness center, kapalı yüzme havuzu gibi kapalı mekânlarda farklı alternatifler sunan oteller ile kayak merkezlerine talep gelmesini beklediklerini anlattı. Termal turizme bayramda yoğun ilgi olacağını düşünmediğini ifade eden Tunç, ''Bayramdan çok ümitliyiz, özellikle yurt dışı turları için'' diye konuştu.

TATİLİN MALİYETİ...

Acenteler, tatile çıkmak isteyenlere farklı seçenekler sunuyor. Birçok acente bu ay sonuna kadar erken rezervasyon ve peşin ödemelerde indirim ile çeşitli taksit imkânları veriyor. Bayramda, yurt içinde 3-4 günlük tatilin maliyeti 200-1000 YTL arasında değişiyor. Yurt dışı turlar için ise 400 avro civarında para ayrılması
gerekiyor.