kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dinozoru satmayan avm, müşterisini çok zor ikna etmiş

21-22 KASIM arasında düzenlenen Perakende Günleri, sektörün tüm oyuncularını bir araya getirdi. Esprili sohbetler, ayakta izlenen oturumlar arasında bir sürü şey de gözden kaçtı. Bunlardan biri de Metrocity Alışveriş Merkezi yöneticisi Semet Yolaç Canlıel'in sunumuydu. "Duy da İnanma" başlıklı sunumda Canlıel, yaklaşık 10 alışveriş merkezi (yazının devamında avm olarak kısaltılacaktır) yöneticisinin verdiği bilgiyle derlenen ilginç avm hikâyeleri anlattı. Olayların hangi avm'de yaşandığı gizli kalmak kaydıyla işte Canlıel'in verdiği örneklerden birkaçı:

* Neyse parası vereyim, bu dinozoru satın bana: Bir avm'de sergilenen etkinlikte 4 metrelik dinozoru uzun uzun seyreden ziyaretçi, o kadar beğenmiş ki, satın almak istemiş. Ziyaretçiyi, "Bu dinozor satılık değil beyefendi" diye ikna etmek için bir hayli dil dökülmüş. Çünkü gerekçesi çok mantıklıymış (!): Satmayacaktınız niye koydunuz kardeşim, burası alışveriş merkezi değil mi?

* 'Danışma'ya ne danışılır? avm'lerin danışmaları, adı üstünde 'danışma' ya, herkes her şeyi sorar olmuş: Borsa kaçtan kapandı? Euro-dolar paritesi kaç oldu?

* Deve sizlere ömür, vinç getirin: Mısır'la ilgili bir aktivite için avm'ye getirilen deve, sabaha karşı ölünce, avm yöneticileri, "Aman kapılar açılmadan cenazeyi kaldıralım" diye strese girmişler. Deveyi kaldıracak vincin bulunması için tüm yönetim seferber olmuş. Ve vinç sabah saat 04.00'te bulunabilmiş.