kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağış ve lodos uyarısı- HARİTALI

Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacağını bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,
bugün iç kesimler, yüksek basınç sisteminine bağlı olarak az bulutlu ve açık hava ile birlikte gece saatlerinde yoğun sisin etkisinde kalacak. Yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Yurdun batı kesimleri, yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz ile Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın
akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de başlaması beklenen yağışların, Salı günü Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde, Çarşamba günü ise yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Salı günü yağmur ve sağanak şeklinde Karadeniz'in iç kesimlerinde, Çarşamba günü ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda görülmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgar, yarın akşam saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde, güney-güneybatı yönlerinden (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 60-70 km hızla) şeklinde esecek.

Lodos ile birlikte, yarın yurdun iç ve batı kesimlerinde 1-3 derece artacak hava sıcaklığı, Salı günü kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde karayel ile birlikte 8-10 derece azalacak.Açıklamada, yarın akşam saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı

kesimlerinde etkili olacak lodos fırtınasına bağlı soba zehirlenmeleri ile Salı gecesi ve Çarşamba günü karayel ile birlikte görülecek hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yurdun kuzey kesimlerinde görülecek buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, meteoroloji, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de lodos fırtınası uyarısında bulundu. Halen Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan hafif esen rüzgar, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 5-7 (38-61 kilometre/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, yarın akşam saatlerinden itibaren de 6-8 (49-74 kilometre/saat ) kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın Salı günü etkisini azaltması bekleniyor.