kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Okan, kaymakamın hediye ettiği tekerlekli sandalyeyi kullanıyor.

Engeli de, çalışma aşkı da doğuştan

Taha ASLANLI / ÇERKEZKÖY-SABAH
Kalemi ağzıyla, bilgisayarı çenesiyle kullanan Okan, geçen yıl okul birincisi oldu. Hep takdir alan Okan'ın hedefi bilgisayar mühendisi olmak..
Okan 14 yaşında. Tekirdağ Çerkezköy'de ailesinin ilk erkek çocuğu olarak dünyaya gelen Okan Cihan'ın doğuştan el ve ayakları engelli. Hem ellerini hem de ayaklarını kullanamayan Okan Cihan, daha okula gitmeden adını yazmayı öğrendi. Daha ilk günden itibaren Okan'ın okuma aşkı ve mücadeleci pes etmeyen kişiliği öğretmenlerinin dikkatini çekti. Okan 4.sınıftan itibaren oturdukları evlerinin duvarlarını takdir belgeleri ile süslemeye başladı.

OKUL BİRİNCİSİ OLDU
Özel İdare İlköğretim Okulu 8. sınıfında öğrenim gören Okan Cihan, geçtiğimiz yıl da okul birincisi oldu. Tabip Odası'nın düzenlediği 'Çocuk gözüyle Sağlık Ocağı' konulu resim yarışmasında jüri tarafından Okan'ın eseri mansiyon ödülüne layık görüldü. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Okan'ın hedefi bilgisayar mühendisi olmak. Kumlugeçit semtinde bir sitenin kapıcı dairesinde oturan Cihan Ailesi'nde sadece baba Metin Cihan fabrikada işçi olarak çalışıyor.
Haberin fotoğrafları