kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dev dalgaların yuttuğu baba-kız toprağa verildi

Umut TÜTÜNCÜ - Veli SARIBOĞA / SABAH
Rumelifeneri'nde dalgalara kapılan Aylin ve onu kurtarmak isterken boğulan babası Tayfun Gökhan gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı..
İstanbul Sarıyer Rumelifeneri'nde geçen pazar günü sahilde dolaşırken dev bir dalganın çekmesi sonucu boğulan Aylin ile arkasından kurtarmak için suya atlayan babası Cemal Tayfun Gökhan'ın cenazeleri dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Kolombiyalı annenin isteği üzerine önceki gün Bebek'teki İspanyol Lazarist Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından dün 6 yaşındaki Aylin ile denizde 5 gün sonra cesedi bulunan babası Cemal Tayfun Gökhan için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde tören düzenlendi. Anne Aleksandra ile 10 yaşındaki oğlu Cem, cami avlusundaki bir odada taziyeleri kabul etti. Tayfun Gökhan'ın babası Engin Gökhan, annesi Yıldız Gökhan, kardeşleri Ahmet Gökhan ve İhsane Üreten de avluda taziyeleri kabul ederken törene katılanların yakalarına küçük kız ile babasının üzerinde "Daima bizimle olacaksınız'' yazılı fotoğrafları takıldı.

RESMİ ELİNDEN BIRAKMADI
Oğlu ile torununun tabutlarına sarılan Engin Gökhan, "Allah kimseye bu acıyı göstermesin'' diye feryat etti. Aleksandra Gökhan da eşi ile kızının tabutlarına sarılıp dua etti ve istavroz çıkardı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra baba ve kızı için helallik istenerek dualar edildi. Daha sonra baba ve kızının cenazeleri Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Baba ve kızın cenazeleri buradaki aile mezarlığında üst üste toprağa verildi. Oldukça bitkin oldukları görünen Alexandra Gökhan eşi ve kızı toprağa verilirken de istavroz çıkararak dua etti. Babasını ve kardeşini kaybeden Cem Gökhan ise cami avlusunda bulunan bir odaya alınarak teselli edilmeye çalışıldı. Mezarlıkta arkadaşlarının yalnız bırakmadığı Cem'in halen yaşadığı şokun halen etkisinde olduğu gözlendi. Cem mezarlıkta Aylin'in çizdiği, ikisinin yer aldığı resmi hep elinde tuttu.
Haberin fotoğrafları