kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Kurtlar nasıl kuzuya döndü?

Bir işte "zorlama ciddiyet" varsa, mizahın en katmerlisi oradadır. Kurtlar Vadisi dizisi de çatık kaşlarının altında müthiş bir mizah gizliyor. İşte son bölümden aklımda kalanlar:
- Polat tüm ekibini toplayıp, kurşun döktürsün. Zira iki haftadır ekipte sağlam adam kalmadı. Güllü kefeni zor yırttı. Hürmüz elinden, Nevzat bacağından, Ahu omzundan yaralandı. Halo Dayı zaten kalp hastası olarak hapiste zor günler geçiriyor. Polat ile Memati mayın tuzağından hafif yaralı kurtuldular. Ya Abdülhey'e uygulanan işkence? İyi ki Deve Tuncay'ın hastanesi var. Yoksa ekip, hastane masrafı ödemekten yeşil karta muhtaç hale gelecekti.
- Dizinin son bölümünde en büyük harcama kalemini "elektrik faturası" oluşturdu. Zira aynı anda ameliyat masasındaki Güllü'ye elektro-şok uygulanırken, Abdülhey'in vücuduna ise konuşması için elektrik veriliyordu. Bu da dizide "yüksek gerilim yaratmanın" yeni bir yolu olsa gerek... Gelecek hafta her ikisinin de göğsüne trafolardaki kurukafa işaretlerinden konulursa şaşırmam. Zira Güllü ile Abdülhey'e yaklaşan çarpılabilir...
- Polat ile Memati, yanlarında patlayan mayın nedeniyle yaklaşık 30 metre uçup, asfalta serildiler. Ancak hemen kalkıp, ateş etmeye başladılar. Vadi Hava Yolları ile uçtuğunuz için teşekkür ederiz!..
- İki haftadır dikkatimi çekiyor. Her çatışma yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. Ama ne hikmetse çatışma mahalline bir tek polis gelmiyor.
- Son çatışmada hastanenin önünde kurşunlarla delik deşik olan otomobillerin en yenisi 1982 modeldi. Yahu bu sokağa hiç mi yeni model otomobil park edilmez. Belli ki prodüksiyon amiri kurşunlarla delinecek otomobilleri hurdacıdan kiloyla almış. E madem öyle, çatışma sahnesini hurdalıkta çekseydiniz!.. Bu arada çatışma sırasında isabet almayan tek otomobil, Polat'ın kullandığı, Pana Film'e ait son model Mercedes!.. Kısmet işte...
- Polat'ın, Abdülhey'i kurtarmak için kale gibi korunan binaya nasıl girdiği bir muamma. Zira onu bir anda havalandırma borusunun içinde gördük. Muhtemelen "havaya karışarak" giriş yaptı!.. Havalandırma deliğinden sarkıp, kemerini düşmanının boynuna dolayarak adamı yukarıya çektiği sahne ise Rambo'yu bile kıskandıracak cinstendi. Hele kurbanın, kemer boynuna tam olarak dolanabilsin diye kafasını yukarıya çevirerek bir gelişi vardı ki... Mübarek neredeyse boynunda ilmek ile gelip, ipin ucunu Polat'a uzatacak...
- Bu arada bizim "kurtlar"ın giderek "kuzuya" dönüştüğünü görmek, dizi fanatiklerini üzüyor olmalı. İki hafta içinde neredeyse hepsi telef oldu. Geçen hafta Abdülhey tuzağa düşüp yakalandı. Bu hafta da gafil avlanan Polat'ın başına tabanca dayadılar. Eee? Nerede kaldı sizin kurtluğunuz?