kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koç'la Anadolu'ya açılan Sizinkiler'i 600 bin çocuk izledi

NURDENİZ KUTSEL
Koç'un 80. yıl etkinlikleri kapsamında sponsorluk desteği verdiği 'Sizinkiler- Dünya Kaç Bucak' adlı müzikal, Anadolu turnesinden sonra perdelerini İstanbul'da kapatacak. Oyunu bugüne kadar 600 bin çocuk izledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Koç'la Anadolu'ya açılan Sizinkiler'i 600 bin çocuk izledi
Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran "Sizinkiler" ailesi müzikaliyle, Anadolu turnesinden sonra son kez İstanbul'da seyircileri ile buluşuyor. SABAH gazetesi çizeri Salih Memecan'ın 1991 yılında yarattığı "Sizinkiler" in sevimli kahramanlarının dünya turu maceraları pazar ve pazartesi günü son kez İstanbullu minikleri eğlendirecek. Koç Topluluğu'nun 80. yıl etkinlikleri kapsamında geçen yıl sponsor olduğu ve bir yılı aşkın süredir tüm Anadolu'yu dolaşıp çocuklarla buluşan "Sizinkiler- Dünya Kaç Bucak" çocuk müzikali, 26 Kasım günü perdelerini kapatıyor. Senaryosunu ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın kardeşi Can Yılmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini Caner Alkaya'nın üstlendiği ve Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) oyuncularının rol aldığı keyifli müzikal şimdiye dek 600 bin çocuğa ulaştı.

ÜCRETSİZ ORGANİZASYON
Koç Grubu'nun Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında sponsor olduğu ve Anadolu'nun 16 kentinde binlerce çocuğa ücretsiz olarak ulaştırdığı proje hakkında konuşan Koç Holding Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl " Sizinkiler müzikali ile hayatlarında hiç tiyatro oyunu görmemiş çocuklara ulaşmak, onlara keyifli anlar yaratmak çok önemliydi. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında 'Türkiye için çalışmak' Vehbi Koç'un bize kazandırdığı en önemli misyondur" diye konuştu. 15 Ekim'de başlayan turnenin sonuna geldiklerini ve bu nedenle buruk bir sevinç yaşadıklarının altını çizen Kızıl, yeni sosyal sorumluluk projelerinde yine çocuklara büyük önem vereceklerini belirtti. Turne boyunca birçok ilde alt yapı eksikliği sorunlarıyla da karşılaştıklarını belirten Kızıl "Kimi zaman uygun tiyatro sahnesi olmayan kentlerde spor salonlarını tiyatro salonu haline dönüştürerek çalıştıklarını belirtti ve ekledi: " Bu gibi detaylar bizim diğer projelerimiz için de veri oldu, ülkemizdeki eksiklikleri saptayıp bu alanlarda proje üretmemizi sağladı."