kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İETT'den sahte bilet sorununa çözüm: 'Beşi bir yerde' kart

Serdar CANIPEK
Yılbaşından itibaren otobüslerde "Beşi bir yerde" denilen depozitosuz kart sistemi uygulanacak. 5 bilet fiyatına ve 5 kullanımlık olacak kart, halk otobüslerinde de kullanılacak..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde İETT bütçesiyle ilgili sunum yapan İETT Genel Müdür Vekili Mehmet Öztürk, otobüslerde kullanılan kâğıt bilet uygulamasına yılbaşında son verileceğini belirtti.

KÂĞIT BİLET KALMAYACAK
Kartlı sistemin, bir türlü önüne geçilemeyen sahte bilet kullanımını önlemek amacıyla uygulamaya konulacağını belirten Öztürk "İstanbul'da bütün otobüslerde "Beşi bir yerde" denilen depozitosuz kart uygulamasına başlıyoruz. Sistem, 2007'nin sonuna kadar halk otobüslerine de uygulanacak ve 1 Ocak 2008'den itibaren kâğıt bilet İstanbul'da geçerliliğini yitirecek. Sistem, daha sonra diğer toplu taşıma araçlarında da uygulanacak" dedi. Manyetik okuma şeritli kartlar sayesinde sahteciliğin sona ereceği de ifade edildi. Beş bilet fiyatında olacağı belirtilen "Beşi bir yerde" adlı kartlarla toplam 5 kez seyahat edilebilecek. Kartlar beş kullanım sonunda geçersiz olacak. Depozitosuz olarak alınabilecek olan kartlar, kâğıt biletlerin aksine özel halk otobüslerinde de kullanılabilecek.