kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İçerde düşman aramaktan vazgeçin"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"İçerde düşman aramaktan vazgeçin"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine seslenerek, "İçerde düşman aramak, vatandaşlarımızın bir bölümünü şu ya da bu sebeple sadık olanlar ve olmayanlar diye ayırmak birlik ve beraberliğimize zarar veriyor. Terör örgütünün isteği de zaten bu değil mi? Suça karışanlarsa bunlarla ilgili devletimizin ilgili birimleri gerekeni yapar. Bunun dışında kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yoktur" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin 11. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Kızılcahamam'da gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Erdoğan, iki gün sürecek toplantıda, tüm katılımcıların görüşlerinin alınacağını ve hiçbir fikrin zayi olmayacağını söyledi. AKP'nin iktidar olmasıyla birlikte demokrasinin sağlam temeller üzerine oturduğunu belirten Erdoğan, "Demokrasinin millet iradesiyle ilişkisini zayıflatmak isteyenler, siyasetin itibarsızlığından, siyasetin iradesizliğinden kendilerine güç devşiriyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede kritik bir noktaya gelindiğini içerde ve dışarıda terör örgütünün tecrit edildiğini belirtti. Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri ve birçok ülkenin en azından söylem düzeyinde de olsa Türkiye'ye destek verdiklerini ifade eden Erdoğan, sonuca gitmek için çok önemli bir fırsatın yakalandığını ifade etti.

SİZ KİMDEN YANASINIZ?

Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, "Birlik ve beraberliğimizi, toplumsal barışı tehdit eden asıl tehlike dışlayıcı milliyetçiliktir" dedi. Kimsenin AKP'yi terör örgütüyle veya onun uzantılarıyla gizli ittifak içinde göstermeye hakkı olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Elimizdeki bütün kartları açmamızı istiyorlar. Allah aşkına siz kimden yanasınız. Terörle mücadelenin nihai amacı terör örgütün silah bırakmasını sağlamaktır. Terörü ortadan kaldırmak için siyasi, askeri, diplomatik bütün araçları belirli bir strateji içinde devreye sokuyoruz. Hepsini zamanına ve zeminine göre kullanıyoruz. Bazı konularda eğer açık konuşmuyorsak stratejik olarak muğlak kalması gerektiği içindir. Terör örgütünün nasıl tehdit ettiğini hep birlikte görüyoruz. Terör örgütü ve onun yandaşları bizim hamlelerimiz boşa çıkarmak için ellerinde ne gelirse yapıyor. Her türlü iftira, tahrik, tehdit, şantaj ve karalamaya başvuruyor. Bunu anlayabiliyoruz. Bölücü, ayrıştırıcı ve dışlayıcı bir dille saldırıyor. Aksini de zaten beklemiyoruz. Onlar bölücülüklerinin gereğini yapıyor, peki ama siz niye bize saldırıyorsunuz?"

Kendilerinin bu konuda siyasi rant peşinde olmadığını belirten Erdoğan, "Böyle ulusal güvenlik konusunda iktidar muhalefet aynı safta buluşamayacaksak nerede ne zaman hangi çizgide buluşacağız?" diye sordu. Başbakan Erdoğan, muhalefetin söylediklerinin yenilir yutulur olmadığını söyleyerek, susmalarının nedeninin milletin huzur ve selameti için olduğunu ifade etti.

DÜŞMANLIK DEĞİL KARDEŞLİK DİLİNE İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasında muhalefeti eleştirmeye devam eden Erdoğan, şöyle dedi:
"İçerde düşman aramak, vatandaşlarımızın bir bölümünü şu ya da bu sebeple sadık olanlar ve olmayanlar diye ayırmak birlik ve beraberliğimize zarar veriyor. Terör örgütünün isteği de zaten bu değil mi? Suça karışanlarsa bunlarla ilgili devletimizin güvenlik kuvvetleri, hakimleri, savcıları gereken takibi yapar, yapıyorlar. Bunun dışında kimsenin kimseyi suçlamaya, kenara itmeye hakkı yoktur, olamaz."

ATATÜRK'ÜN EN BÜYÜK BAŞARISI

Atatürk'ün en büyük başarısının etnik kökeni ne olursa olsun milletin bütün fertlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleştirmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu bağı özenle korumak zorundayız. Aksi taktirde içerde de tecrit etmeyi başaramayız. Hiçbir vatandaşımızı terör örgütünün propagandasına açık bırakamayız. Onun kucağına itemeyiz. Bizim içerde düşmanlık diline değil, kardeşlik diline ihtiyacımız var"

VİZYONDAN KALKMIŞ FİLMLERİ BİR DAHA YAŞAMAYIZ

Erdoğan, herkesin kendini özgürce anayasal düzen içinde ifade edebilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, demokrasinin içindekileri dönüştürme gücüne sahip olduğunu söyledi. Demokrasi için gerçek tehlikenin içindekilerden değil dışında kalanlardan geldiğini ifade eden Erdoğan, "Hiçbir sistem dışında kalanlara nüfuz etme imkanına sahip değil. Onun için kimse demokratik zemin dışına itilmesin istiyoruz" dedi.
Erdoğan, isim vermeden DTP'yi de eleştirerek, DTP'nin demokrasiden yana tercih kullanması gerektiğini belirtti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasiye bağlı kalmanın yolu terörü reddetmek ve hukuk düzenine uygun hareket etmektir. Teröre hemhal olarak anayasal düzenle sorunlu olarak ne demokrasi içinde kalınabilir ne demokrasiden medet umulabilir. Demokrasi ve hukukun gereklerini yapmayanların mağduriyet edebiyatı yapmaları dışlanmışlıktan prim yapmaya çalışmaları kabul edilemez. Türkiye ne vizyondan kalkmış filmleri bir daha yaşar ne modası geçmiş rollere göz yumar."

ANKA