kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evleri üretip kapalı zarf usulü ihaleye çıkaracağız

04.11.2007
İnternette ihale sistemiyle ürün satan altivi.com'un Genel Müdürü Mehmet Germiyanlıgil evleri kendileri üretip internette kapalı zarf usulü satacaklarını söyledi..
Kapalı zarf usulü ihale sistemi ile internet üzerinden alışveriş olanağı sunan Altivi, pek çok insanın satın almayı dahi hayal edemeyeceği ürüne çok düşük fiyatla sahip olmasını sağlıyor. Altivi, Kasım 2006'da kuruldu, 2007 Şubat ayında sistem, tasarım ve ortaklık yapısındaki değişiklikleri tamamlayarak hızla büyüme trendine geçti. Yaklaşık 150 bin üyesi olan Altivi'nin kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Germiyanlıgil 81 ilden yüzlerce insanın beklentilerinin çok altnda bedelle otomobilden elektronik eşyaya sahip olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirttiyor. Germiyanlıgil, emlak konusunda da kapalı zarf usulü ihale yapmak istedillerini, 2008 yılında bu konuda harekete geçmeyi planladıklarını söylüyor.

'GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ'
Site ayda ortalama 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Üyelerin yüzde 29'u ihalelere aktif olarak katılıyor. Altivi'de bugüne kadar 77 ilden yaklaşık 8 bin ürünün teslimatı yapıldığının altını çizen Germiyanlıgil, "Yaptığımız işte en önem verdiğimiz şey müşterilerimizin güveni. Büyürken müşterilerin güvenine eskisinden daha çok önem veriyoruz" diye konuştu. Germiyanlıgil, Altivi'nin dünyadaki benzerlerinden temel farkını şöyle anlatıyor: "Altivi'den alışveriş yapmak isteyen bir kullanıcı, farklı kategoriler arasından istediği ürünü seçip o ürün için sitenin belirlediği ve piyasa değerinden en az yüzde 70 düşük olan tavan fiyatını geçmeyen bir teklif veriyor. En yüksek "benzersiz" teklifi veren kişi, ürünü belirttiği fiyata alma hakkı kazanıyor. Altivi'nin bir diğer farklılığı ise, ihale sürecinin son derece şeffaf olmasıdır." İnsanların uzun zamanda ancak sahip olacakları pek çok ürüne daha kolay sahip olmasını sağladıklarını belirten Germiyanlıgil, "İnsanların hayallerindeki otomobile, telefona veya eve sahip olma dürtüsü bizim işlerimizi tetikleyen en önemli güç. Televizyon projemiz de var ancak bu projeyi hayata geçirmek için henüz erken olduğunu düşünüyoruz. Televizyona adımımızı atmamız için, dijital platformların veya kablo TV teknik alt yapısının yeterli olmadığını düşünüyorum. 2008 yılının ikinci yarısında Altivi sistemini çeşitli kanallarda program bazında uygulamayı düşünüyoruz. 24 saatlik bir yayın akışını doldurabileceğimize inandığımız zaman, bir kanal açabiliriz. Sonbahar aylarında Altivi'de ciddi atılımlar göreceksiniz" diye konuştu. Germiyanlıgil, daha önce şirketle ilgili savcılığa yapılan başvurunun takipsizlikle sonuçlandığını da sözlerine ekledi.