kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

30 araç birbirine girdi: 1 ölü

Yeni Haber
TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde, yoğun sis nedeniyle 30 araç birbirine girdi. Kaza sonrası içinde bulundukları araçtan inerek otobana çıkan 2 kız kardeş seyir halindeki TIR'ın altında kaldı. Kardeşlerden biri hayatını kaybetti, diğeri ise ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde saat 01.00 sıralarında sis, görüş mesafesini sıfıra indirecek kadar yoğunlaştı. İstanbul istikametine seyir halinde olan 34 DKE 29 plakalı otomobil arızalanınca yolda durmak zorunda kaldı. Otomobilde bulunan Gülcan Taşkın ve Gülsüm Delioğlu isimli kardeşler araçtan inerek otobana çıktı. Bu arada aynı istikamette seyreden 34 KJG 28 plakalı TIR'ın sürücüsü Mustafa Serin yoğun sis nedeniyle yola inen kadınları fark edemedi. Kadınlar hızla ilerleyen TIR'ın altında kalınca, TIR da yol üzerinde durmak zorunda kaldı. Önlerindeki kazayı göremeyen diğer sürücüler TIR'a ve birbirlerine çarptı. Yaklaşık 30 araç birbirine girdi.

TIR'ın altında kalan kadınları gören sürücüler Gülcan Taşkın'ı çıkararak ambulansa bindirdi. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşi Gülsüm Delioğlu ise ağır yaralandı. Aynı hastanede tedavi altına alınan Delioğlu'nun hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kardeşlerin Trabzon'dan Sabiha Gökçen Havaalanı'na geldiği, kazaya yol açan araçla evlerine dönmek için yola çıktıkları belirtildi. Öte yandan kazazedelerin yakınları kaza haberi üzerine hastaneye akın etti. Kardeşlerden birinin öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizleri geçirdi.

Görgü tanıkları yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiğini, zincirleme kazanın da bu nedenle meydana geldiğini söyledi. Kaza sonrası yol trafiğe tamamen kapanırken, kilometrelerce araç trafiği oluştu. Polisin incelemesinden sonra araçlar çekicilerle kaldırılarak yol açıldı. Bu arada TIR sürücüsü gözaltına alındı.

CİHAN