kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ

Fatih Terim riski

Yedi ay sonraki 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Fatih Terim yönetiminde gidecekmişiz.
Kıl payı ikinci olarak finallere katılma hakkını kazanmamız, büyük sevinç yarattı ve Terim'in önceki maçlarda art arda yaptığı hataların üstünü örttü.
Halbuki berbat bir futbol oynayarak kaybettiğimiz Yunanistan maçından sonra, her on yorumcudan dokuzu Terim'i yerden yere vuruyordu.
Haksız da değillerdi.
Bir yandan, kendi takımlarında gayet iyi performans gösteren futbolcular, milli maçlarda dökülüyordu...
Öte yandan, kendi takımlarında kadroya dahi giremeyen ama Terim ile özel ilişkileri olanlar, milli kadroda yer alıyor, ancak iyi oynamıyorlardı.
Bu iki gerçeği alt alta koyduğunuzda, apaçık bir " hoca sorunu " olduğu ortaya çıkıyordu: Fatih Terim yanlış kadrolar kuruyor, takımı yanlış bir düzende oynatıyor, maç sırasında yanlış oyuncu değişiklikleri yapıyordu.
Niye böyle oluyordu?
Çünkü Fatih Terim'in "yükseliş dönemi " G.SarayUEFA şampiyonu yaptıktan sonra durdu.
G.Saray'a ikinci gelişinde dişe dokunur bir başarı elde edemedi. İki yıl içinde 30 kadar futbolcu denemesine rağmen, doğru dürüst bir kadro yapısı dahi oluşturamadı.
Milli Takım'da da zikzaklar çizdi. Takımda istikrar ve iskelet kuramadı. "Ders almam, ders veririm" diye büyüklük tasladı ama ders alan kendisi oldu.
Özetle: Gelişimi durmuş, yaratıcılığı körelmiş... Buna karşılık; tecrübesiyle, Futbol Federasyonu ile G.Saray lobisinin desteğiyle ve şansıyla (Macaristan maçında hakem kırmızı kartı bize göstereceğine, onlara gösterdi) ayakta duran bir teknik direktör ile Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz.
Yani ciddi bir risk alıyoruz.