kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Solvent tankı patladı 100 kişi hastanelik

Abbas ÇAKAR / SABAH
Kocaeli'nde kasasında 'solvent' adlı kimyasal madde bulunan kamyon yandı. Aralarında yangına müdahale eden görevlilerin de bulunduğu 100 kişi hastanelik oldu..
Kocaeli'nin TEM Otoyolu Gültepe mevkisi park alanında, dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Tuzla'dan Adana'ya kasasındaki iki tankta 10 ton solvent götüren kamyon, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Kamyondaki tankların patlama ihtimali üzerine otoyolun Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen tanklar patladı ve kamyon tamamen yandı. Yanan maddenin kimyasal olması nedeniyle olay yerinde görevli itfaiye, polis, sağlık ve karayolu ekipleriyle bölgeye yaklaşan vatandaşlar Derince Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

SEYYAR BANYO KURULDU
Acil servisi boşaltılan ve alarma geçirilen hastaneye gelen yaklaşık 100 kişinin dezenfekte edilmeleri için itfaiye araçlarıyla özel duş kuruldu. Gelenlere önce banyo yaptırıldı, sonra özel elbiseler verilerek müdahale için içeri alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tanklardaki solventin kaçak olma ihtimali üzerine çalışma başlattı.