kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ceketinizin cebine iliştireceğiniz bir mendil bile sizi karizmatik göstermeye yeter.

Bir ceketle hem spor hem şık

ESRA ÇORUH
10.11.2007
Klasik birkaç takımın yanında, her erkeğin gardırobunda mutlaka kendinden desenli veya ekose bir ceket bulunmalı. Bu yıl da çok moda olan bu ceketleri ister kumaş, ister jean pantolonlarla rahatça kullanabilirsiniz..
1- Bu yıl da ekose ve çizgili desenlerin çok moda olduğunu görüyorum. Biz erkeklere bu modaya uygun neler tavsiye edersiniz? (H.K İstanbul)

- Hem ekose hem çizgi, ceket ve gömleklere de çok yakışan desenlerdir. İş yerinde ve gündelik olarak her ikisini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Örneğin işte kravat takma zorunluluğunuz varsa, kareli bir ceketin içine çizgili bir gömlekle minik desenli bir kravat takabilirsiniz. Altına da kanvas ya da jean bir pantolonla çok trendy durur. Hafta sonları için de düz bir ceketi, bu kez küçük kareli gömlek ve çizgili bir süveterle tamamlamanızı öneririz.

2- İşe giderken klasik takımlar yerine, farklı alternatifler denemek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (A.K Ankara)

-
Gri bu yılın gözde rengi ve tek ceketler de de takımlarda da çok hoş duruyor. Ama fazla klasik bir görüntüden kurtulmak için, griyi jean pantolon ve renkli gömleklerle deneyebilirsiniz. Hatta gömleğinizin üzerine giyeceğiniz bir yelek veya süveter de size daha modern bir hava verecektir. Örneğin gardırobunuzdaki bir mavi gömleği, çizgili ya da desenli bir yün süveterle renklendirip üzerine gri bir ceket hoş durur. Pantolon olarak da koyu lacivert veya füme bir jean uygun olur. Bu tarz bir kıyafeti hafta sonları bir akşam yemeğinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

3- Spor bir tarzım var, hatta biraz uçarı. Tişörtlerden ise asla vazgeçemiyorum. Sizce ceket ve tişörtü nasıl bir araya getirmeliyim? (A.P İzmir)

- Özgür ve uçarı tarzınıza en uygun stil, bir gömleğin içine tişört giyip ceketle tamamlamak olabilir. Ama tişörtünüzün fazla renkli ve desenli olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Koyu renk gömleğin içine beyaz bisiklet yaka bir tişört, üzerine de kum desenli bir ceket giyebilirsiniz. Çizgili bir atkı, sizi hem sıra dışı hem de şık gösterecektir. Bu kombinasyonu farklı renk tişörtler ve spor ceketlerle de deneyebilirsiniz. Ama bu özgür tarza biraz ağırlık katmak için mutlaka kemer kullanın.
Haberin fotoğrafları