kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadir Topbaş

Gösterime Giren Diğer Filmlerden...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
* Geçtiğimiz hafta Taksim Meydanı'na yolu düşenler, metro girişinin yanındaki büyük panonun bir tarafında İstanbul için canla başla çalışan belediye başkanı Kadir Topbaş'ın, diğer tarafında ise yüzünde esrarengiz bir ifadeyle İstanbul'u seyreden George Clooney'nin fotoğrafıyla karşılaştılar. İlginç bir ikili!

* Avukat'ta ve Şeytan Marka Giyer'in çekimlerinde aynı Mercedes araba kullanıldı. Bu arabanın kariyeri Avukat'ta infilak ettiği sahneyle son buluyor.

* Avukat'ın baş kahramanı Michael Clayton'ın (George Clooney) kişiliğini anlamak için belki de onun şu sözlerine kulak vermeliyiz: "Ben öldürülecek adam değilim, ben parayla satın alınacak adamım. Bunu göremeyecek kadar kör müsün yahu? Arthur'u 80 bin dolara sattım. Ben senin en kolay hallolacak sorununum ve sen beni öldürmeye çalışıyorsun, öyle mi?"

* Venedik Film Festivali'nde Avukat Altın Aslan ödülüne aday gösterildi.

* Avukat'ta rol alan Tilda Swinton, Orlando filminde Virginia Woolf'un tarih boyunca seyahat eden ünlü kahramanını canlandırdı, Kumsal, Adaptation, Narnia Günlükleri gibi popüler filmlerde, Derek Jarman'ın Mavi filminde ve Jim Jarmusch'un Broken Flowers'ında oynadı. Ayrıca Hüseyin Çağlayan'ın 2005 Venedik Bienali'ndeki Türk pavyonunda gösterilen 13 dakikalık işinde de Swinton başroldeydi.