kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta 2 asker şehit

Yeni Haber
Şırnak'ta el bombasının kazayla patlaması sonucu 2 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Namaz Dağı bölgesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle el bombasının patlaması sonucu Adana Karaisalı nüfusuna kayıtlı Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ile Mardin Dargeçit nüfusuna kayıtlı Piyade Er Mehmet Nuri Doğan şehit oldu.

Bakıcı ve Doğan için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Mümtaz Ceylan, çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİN EVLERİNDE YAS VAR

Şırnak'ın Namaz Dağı bölgesinde, el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ile er Mehmet Nuri Doğan'ın Adana'daki evlerinde yas var.Şehit habri üzerine er Mehmet Nuri Doğan'ın, merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'ndeki, Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı'nın ise Körüklü köyündeki evlerine, yakınları taziye ziyaretinde bulundu.Oğulları Mehmet Nuri Doğan'ın şehit olduğu haberini, gece eve gelen görevli binbaşıdan öğrendiklerini belirten baba Ahmet Doğan, hala inanmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Oğluyla son olarak geçen cumartesi günü telefonla görüştüğünü bildiren baba Dğan, ''(Yerim iyi, beni merak etmeyin) diyordu, ondan sonra da
görüşmedik. Terhisine 2 ay kalmıştı, askerden erken dönmek için dağıtımından sonra izin dahi kullanmamıştı'' dedi.6 kardeşi olduğu belirtilen Doğan'ın, askerlik hizmeti öncesi İstanbul'da bir tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenilirken, annesi Sabriya Doğan'ın haber sonrası fenalık geçirdiği kaydedildi.

Şehit Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı'nın, Körüklü köyündeki evinde de büyük üzüntü yaşandı. Bakırcı'nın 9.5 aylık asker olduğu belirtilirken,
oğlu için gözyaşı döken anne Rabia Bakıcı, ''Vatan sağ olsun'' dedi.Baba Ahmet Bakıcı, oğluyla son olarak geçen pazar günü telefonla
görüştüğünü belirterek, ''Oğlumun morali çok iyiydi, baba (150 günüm kaldı. Beni merak etmeyin) demişti'' diye konuştu.Şehit Piyade Çavuş'un 2 kardeşi daha olduğu öğrenildi.Öte yandan, şehit askerlerin görev yerlerinin Ağrı'nın Patnos ilçesi olduğu ve terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlar çerçevesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaydırılan birlikte yer aldıkları belirtildi.Şehit askerlerin, yarın düzenlenecek tören sonrası toprağa verilecekleri kaydedildi.

AJANSLAR