kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP Grup Toplantısı’nda Ahmet Türk’ün konuşmasının ardından, başta yazar Vedat Türkali olmak üzere "Barış Meclisi" üyeleri kürsüye çıktı.

'Barış Meclisi', DTP'yi Meclis'te ziyaret etti

ANKARA
Aralarında Vedat Türkali, Murathan Mungan gibi yazarların da bulunduğu "Barış Meclisi" üyeleri DTP'yi grup toplantısında ziyaret etti. Türkali, "Parti kapatmak ayıp bir şey" dedi..
DTP grup toplantısı, aralarında Vedat Türkali, Murathan Mungan gibi yazarların da bulunduğu "Barış Meclisi" üyelerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Vedat Türkali toplantıda "Yalancı demokrasi olmaz. Parti kapatmak ayıp bir şey. Meclis'in iradesi millete karşı sorumludur" dedi. Murathan Mungan da "İnsanların, rüyalarını gördükleri dilde eğitim görmelerini istiyorum" diyerek DTP'ye destek verdi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk toplantıda yaptığı konuşmada PKK'ya silah bıraktırma sürecinin, kamuoyu, basın ve siyasilerin ortaklaşacağı bir proje ile sonuca ulaşabileceğini belirterek "PKK'ya silah bıraktırmak" için fedakârlık yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kimsenin DTP'yi savaş yanlısı göstermeye hakkı bulunmadığını vurgulayan Türk, sorunun çözümünde askeri yöntemler dışında "sivil siyaset" dilinin ortaya çıkması gerektiğini belirtti. Tartışılan formüller içinde DTP yer almazsa, o projenin sağlıklı yürümeyeceğini belirten Ahmet Türk şöyle konuştu: "Bazı siyasiler, silah bırakmaya yönelik politikaların neredeyse ihanetle eşdeğer olduğunu seslendirmeye başladı. Bunlara sormak lazım, vatan evlatlarının her gün canını yitirmesine neden olan sorunu çözmek mi, yoksa bu sorunun can almasının devamını sunmak mı vatana ihanet. Kimse, savaş ve kan üzerinden siyaset yapmamalıdır. Elimizi taşın altına koyduğumuzu, böyle bir toplumsal barış projesinde fedakârlık yapmaya hazır olduğumuzu çok defa ifade ettik. Partimize yönelik, siyasi, etik dışı saldırılar devam ettikçe, rolümüzü oynamamız zorlaşacaktır. Yüreği yanan analara ilaç olacak formülü getirelim. Hiçbir şey için geç kalınmış değildir."

BENDIT: DTP KAPATILMAMALI
68 kuşağının öğrenci liderlerinden Kızıl Dany lakaplı Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Daniel Cohn-Bendit ile Sosyal Demokratlar Partisi sözcüsü Walter Colbow başkanlığındaki heyet DTP Meclis Grubu'nu ziyaret etti. Bendit ve Colbow, DTP'nin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Bendit, "Konuştuğum herkes DTP'nin kapatılmasına karşı olduğunu söyledi. Demokratik sisteminde DTP'nin kapatılması yanlış. Bunun için böyle bir sorunun yaşanmayacağını ümit ediyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları