kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kırsalın ''Toros''una alternatif Logan oldu

18.11.2007
Renault'un dayanıklılığı nedeniyle kırsal alanda, köylerde kullanılan Toros'a alternatif olarak sunduğu Dacia Logan MCV'nin Anadolu'da büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Renault tarafından üretilen Toros marka otomobiller, Anadolu kırsalında köy yollarında fazlaca rastlanan araçların başında geliyor.

Bu otomobiller, dizaynı, dayanaklılığı ve yerden yüksekliği nedeniyle ilgi görürken, bazı çiftçiler bu araçlarını adeta traktör gibi kullanıyor. Bazı çiftçiler, çilek, vişne, kiraz, elma dolu kasaları, bahçesine götürdüğü işçiyi bile bu otomobille taşıyor.

Kırsal alanda bu otomobili kullananlar, Toros kadar dayanıklı otomobil üretilmesini beklerken Renault, Dacia Logan'ı Anadolu kentlerinde alternatif olarak piyasaya sürdü.

Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Konya'daki Oto Show Fuarı'nı ziyareti sırasında, ''kırsal alanda dayanıklı, Toros'a benzer bir otomobil üretimiyle ilgili çalışmanız var mı?'' sorusu üzerine, alternatif olarak özellikle Dacia Logan MCV'yi sunduklarını söyledi.

7 kişilik bu otomobilin ihtiyacı görebilecek nitelikte olduğunu ifade eden Aybar, şunları kaydetti:

''2007 yılı, 7 kişilik otomobil yılıydı. 2007 yılı başında piyasaya sürdüğümüz Dacia Logan MCV, dizaynı ile aynı Toros gibi Anadolu şartlarına uygun olması dolayısıyla ilgi görüyor. Oldukça dayanıklı ve kırsal alanın şartlarına uygun. Bu yüzden Logan, özellikle Anadolu'dan talep geliyor. Satışlarımız bizi çok sevindiriyor. Renault Sembol modellerimiz de bunun için ideal.''

Aybar, Dacia'nın Renault'a geçtikten sonra büyük bir satış potansiyeline ulaştığını belirterek, ''Burada Renault'un ülke geneline yayılmış güçlü satış noktaları da etkili oldu. Şu anda Dacia'nın ciddi bir parkı oluştu'' dedi.

AA