kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Halkbank 2008'de özelleştirilecek"

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamu bankaları özelleştirmelerine Halk Bankası'ndan başlanacağını bildirdi. Halkbank özelleştirmesinin 2008'de yapılacağını belirten Unakıtan, üç kamu bankasının stratejisinin ayrı ayrı belirleneceğini ve yıl sonundan önce Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından karara bağlanacağını söyledi.

Maliye Bakanı Unakıtan, TBMM'de gazetecilerin kamu bankalarının özelleştirmesi ile ilgili sorularını yanıtladı. Konuyu kesin karara bağlamadıklarını ifade eden Unakıtan, "ÖYK olarak Başbakanımızın başkanlığında stratejileri belirleyeceğiz. Karırı verirken Özelleştirme İdaresi'nin, danışmanların, özelleştirme ile ilgili bakanların düşüncelerini nazarı dikkate alacağız. Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

HER BANKA İÇİN AYRI STRATEJİ

Üç kamu bankası için ayrı ayrı strateji belirleneceğini kaydeden Unakıtan, "Ziraat için ayrı, Halkbank için ayrı, Vakıfbank için ayrı strateji belirleyeceğiz. Ama ilk karar vereceğimiz banka Halk Bankası olacak. Özelleştirme İdaresi ve danışmandan geçen hafta brifing aldık. Halk Bankası'nı 2008 yılında özelleştireceğiz" derken, Halkbank satış stratejisini açıklamadı.

Unakıtan, ÖYK'nın kamu bankaları özelleştirme stratejisini bu yıl sonuna kadar belirleyip belirmeyeceği sorusuna olumlu yanıt verdi.
Unakıtan, 2008'de yeni KDV indirimi olup olmayacağı yönündeki bir başka soruya karşılık, "Şu anda KDV'de herhangi bir indirimle ilgili çalışmamız yok. Daha önce aldığımız turizm ve bazı gıda maddelerinde indirim kararı vardı, onu uygulayacağız" dedi.

(ANKA)