kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Terörist" ifadesini yalanladı

Yeni Haber
DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, PKK terör örgütü için 'PKK'lı teröristler' ifadesi kullanmadığını söyledi. Yıldız, partisi DTP'nin bu konudaki tavrının net olduğunu, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini savundu.

İHD ve Mazlum-Der'in hazırladığı raporu aynen okuduğunu anlatan Bengi, PKK'yı, 'Şiddeti kullanan siyasi bir organizasyon' olarak gördüğünü ileri sürdü.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Bengi Yıldız, dünkü Karma Parlamento Komisyonu toplantısında 'PKK'lı teröristler' ifadesi kullanmadığını, 'örgüt' ifadesini kullandığını belirterek, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Dünkü toplantıda insan haklarıyla ilgili bir sunum yaptığını hatırlatan Bengi, 12 vatandaşın hayatını kaybettiği Beytüşşebap'taki olayla ilgili İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der'in hazırladığı rapordan bölümler okuduğunu kaydetti. 'PKK'lı teröristler' ifadesinin bu raporda geçtiğini, ifadenin kendisine ait olmadığını anlatan Yıldız, partisi DTP'nin bu konudaki tavrının net olduğunu, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini bildirdi.

CİHAN