kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'ta çatışma ve saldırılar: 15 ölü, 20 yaralı

AA
Yeni Haber
Irak'ın çeşitli bölgelerinde çıkan çatışma ve düzenlenen saldırılarda 15 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı, güvenlik güçlerinin düzenlediği çeşitli operasyonlarda da 58 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin bugün Irak'ın orta ve kuzey kesiminde El Kaide'yi hedef alan operasyonlarında bir direnişçinin öldüğü, 10'unun ise yakalandığı belirtildi.

Ramadi kenti yakınlarında güvenlik güçleri ve polis tarafından düzenlenen bir başka operasyonda da El Kaide terör örgütü üyesi olduğundan şüphelenilen 10 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Iraklı askerlerin Kerbela bölgesinde militan olduklarından şüphelenilen 38 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Silahlı kişilerin, Kerkük yakınlarında bir belediye konseyi üyesini öldürdüğü belirtildi. Polis, saldırganların komisyon üyesini, araçtan araca açtıkları ateşle vurduğunu açıkladı.

Musul'un güneyinde bomba yüklü araçla bir polis devriyesine karşı düzenlenen saldırıda 2 sivilin öldüğü, aralarında 2 polisin bulunduğu 12 kişinin yaralandığı bildirildi. Yine Musul'da yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda bir polis öldü, diğeri yaralandı.

Bağdat'ın orta kesiminde de bir polis devriyesinin hedef alındığı bombalı saldırıda can kaybı olmadı, ancak aralarında bir polisin bulunduğu 3 kişi yaralandı. Polis, başkentin doğusundaki Telbiye bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen bir başka saldırıda 2 kişinin yaralandığını bildirdi. Başkentin güneyindeki Diyala Köprüsü bölgesinde bir polis devriyesinin hedef alındığı bombalı saldırıda da 2 polisin yaralandığı kaydedildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Dura bölgesinde El Kaide militanlarının 2 Iraklı askerle, yerel polis devriye ekibinden 8 kişiyi öldürdüğü bildirilmişti.

Öte yandan Irak'ın çeşitli bölgelerinde 15 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi. Ramadi kentinde ortaya çıkarılan toplu mezarda 4'ü kadın ve 4'ü çocuk olmak üzere 13 kişinin cesedi bulundu. Hille yakınlarında vurularak öldürülmüş bir kişinin, Kerkük'te de başı kesik bir ceset bulunduğu kaydedildi.