kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'KÜRT BÖLGESİ VEKİLİYİM'... AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise Avrupalı parlamenterlere. kendisinden bahsederken Kürtlerin yoğun yaşadığı bir bölgenin milletvekili olduğunu vurguladı ve sonrasında "Kürt bölgesinin milletvekiliyim" dedi.

AB'ye 301. madde için söz verildi: Bütçe bittikten sonra değişecek

Duygu GÜVENÇ - Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Babacan, "301. maddenin en kısa zamanda Meclis'e geleceğini söyledi..
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun, 58. toplantısı dün Meclis'te yapıldı. Toplantının açılışına katılan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "301. madde en kısa zamanda Meclis'e gelecek. 301'in değişmesiyle başka maddelerin tartışması da gündeme gelebilir. Önemli olan zihniyetin değişmesi. Bunu değiştireceğiz çünkü Türk halkı bunu istiyor" dedi. Toplantıda Avrupalı parlamenterler 301. maddenin ne zaman değiştirileceğini sordu. Türkiye raportörü Ria Oomen Ruijten, "Türkiye 301'deki değişikliği AB üyesi olduktan sonra mı yapacak?" sorusunu yöneltti.

TAKVİM İSTEDİLER
Babacan toplantıdan ayrıldığı için bu soruya KPK Eş Başkanı Yaşar Yakış yanıt verdi ve "Türk hükümetinin görüşü AB üyeliği olsa da olmasa da 301'in değişmesi gerektiğidir" dedi. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Volkan Bozkır da, "AB istiyor diye bunu yapamayız. Değişiklik talebi dayatma gibi algılanıyor. Ama bu değişikliği Türk halkı da istiyor' mesajı verdi" dedi. KPK Eş Başkan Joost Lagendijk da DTP'ye açılan kapatma davasını eleştirerek, "Bir siyasi partiyi kapatmak terörü durdurmaz. Bu PKK'nın eline oynamaktır" diye konuştu. Lagendijk, DTP'lilere de çağrıda bulundu ve "PKK ile aranıza sınır koyun" dedi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Riea Oomen-Ruijten ise "DTP'nin terör örgütü PKK ile bağlarını koparmadıkça inanılır bir ortak olmayacağını" söyledi.