kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye 200 ülkede canlı yayında

Yeni Haber
Türkiye'nin turizm açısından önemli iki ili "İstanbul ve Antalya" Earth TV aracılığıyla 200 ülkeden canlı olarak izlenmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin tanıtımında yeni bir ilke imza attı. Turistler tarafından en çok tercih edilen İstanbul ve Antalya'ya birer kamera kurduran ve bu illerin canlı olarak 200 ülkeden izlenebilmesini sağlayan Bakanlık, bu uygulamanın başarılı olması durumunda turizm potansiyeli olan diğer bazı illerin de canlı olarak izlenmesini sağlayacak.
Bakanlık bu uygulama için merkezi Almanya'da bulunan, 2 milyarın üzerinde seyircisi olan, 200 ülkede izlenen 45 kanala yayın yapan Earth TV ile anlaştı.

Bu anlaşma ile İstanbul'da tarihi yarımadayı gösterecek şekilde Galata'ya, Antalya'da ise Kanyaaltı'na birer kamera kuruldu. Bu kameralar aracılığıyla zaman zaman bağlantı kurularak şehirlerin güzellikleri gözler önüne seriliyor. Ayrıca şehirlerin hava durumu, o günkü etkinlikleri, destinasyon bilgileri de yayınlanmaya başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan ANKA'ya yaptığı açıklamada, "İlk defa yaptığımız bir proje. Diğer ülkeler de yapıyor. Bir şehri 360 derece, günün her saatinde gösteren bir uygulama. Değişik bir tanıtma metodu yani. Başarılı olması halinde başka şehirlerimize de birer kamera koyabiliriz" dedi.

Earth TV, "www. earthtv.com" adresinden de izlenebiliyor.

ANKA