kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Saran, lobi faaliyetinde

Tayyip Erdoğan, boşuna, "Yabancı ülke vatandaşlığı alın" diye ısrar etmiyor. Sadettin Saran, Amerikan vatandaşı olduğu için, Washington DC Mayflower Oteli'nde Hillary Clinton ile buluşan 30 Amerikalı işadamı arasında yer alabildi. Üstelik, Hillary ile özel bir konuşma da yaptı. Ermeni sorununu, Türklerin terör meselesinden duyduğu kaygıyı nakletti.
Hillary Clinton'ın cevabının doğru bir tesbite dayandığına ben de inanıyorum: "Demokratlar iktidardayken, Türkiye nüfusunun % 60'ı ABD sempatizanıydı. Bu oran % 7'ye düştü. Biz görev alınca, bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de sempati eşiğini yükseltmeyi birinci önceliğimiz yapacağız."
Demek, Hillary Clinton başkan olursa, sözde Ermeni soykırımı tasarısına geçit vermeyecek; Kuzey Irak'tan tedricen çekilecek ve PKK'ya karşı etkili tedbirler alınmasının yolunu açacak. Aksi takdirde, % 7'lik oran, % 60'a nasıl çıksın?
Sadettin Saran ismi, Hülya Avşar'la ilişkisi dolayısıyla magazin dünyasına bomba gibi düşmüştü. Saran, aynı zamanda ciddi bir işadamı. Birkaç gün önce Hillary Clinton'la buluşup, Türkiye'nin sorunlarını ona anlattı.