kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İstanbul'dan trafik manzaraları!..

CUMARTESİ, akşamüzeri.. Tepecik Yolu felç.. 258 defa yazdım ama, kimsenin umurunda değil.. Burada, önce Karayolları bir utanç verici TEM bağlantısı yapmış.. Köprüye giren ve çıkan trafik X harfi şeklinde birbirinin içinden geçiyor. Alt sana kilit. Bu kilit geriye doğru yansıyor. 50 metre arayla, 250 metre içinde beş kavşak ve benim saygısız, yol vermez, uyanık, boş gördüğü yere dalan milletim olunca, al sana 5 kilit daha.. Tepecik Yolunun sonu düğüm değil kördüğüm oluyor, her gün, ama her gün. Eviniz buralardaysa yandınız.. Çare?..
Yok.. Çünkü kimsenin, ama kimsenin umurunda değil..
Pazar.. Öğle üzeri.. Yollar bomboş.. Sanırsınız Başbakan ya da İstanbul Valisinin kızı geçecek.. Ama velakin tam İstanbul Modern sapağı kilit.. Çünkü Galata Rıhtımı antrepolarında iki ilginç sergi ve de bir devamlı müze var. İki taraftan gelenler dönmeye çalışıyor, ama dönemiyor. Çünkü yolun başında bir görevli.. Otopark doluymuş. Bir araba çıkarsa, bir arabaya yol veriyor. O tamam da, İstanbul'un en ana arteri nasıl oluyor da kesiliyor?. Karaköy'den Dolmabahçe'ye ya da tersine gidecek vatandaşın günahı ne?.
Allah sizi inandırsın.. Tam da orada 3 trafik polisi yarenlik ediyor.. Etraflarında olup bitene zerre ilgi duymadan..
Ben arabamdan inip, yolu kilitleyen taksiyi geriye çektirdim. Yürüyerek içeri girdim, fuarcılarla konuştum. İkinci bir otopark varmış, onu açtırdım. İşler düzeldi..
Yani?.. O üç polisin birinde görev bilinci olsa..
Pazar akşamüzeri.. Yollar gene bomboş.. Etiler'den Şişli'nin oralara 5 dakikada frene basmadan geldik. Ama ora felç.. Cevahir'e girecek arabalar yolu iki yönlü tıkamış bu defa.. Gene tüm uyanıklar ileri sürmüşler arabalarını, kıpırdamak mümkün değil.. Şişli kavşağına güç bela gelebildik. Orada 10 dakika bekledik. Önümüz bomboş, bize yeşil yanıyor, ama gidemiyoruz. Niye?.. Çünkü kavşak tıkalı, Şişli Mecidiyeköy yolunda zerre hareket yokken, hem de Belediye otobüsleri yandan gelip önümüzü kesiyor. Gidemiyor. Biz de gidemiyoruz.. Kaç yeşil boş geçti bilmem. Korna kıyamet.. Ama tek, bir tek polis yok meydanda..
Nerde bunlar?..
Eve gelince okuyorum.. İçişleri Bakanı Mobese kameralarını izlerken Recep Tayyip Bey'in sokağında 3 trafik polisini şapkasız yakalamış.. Haber bu.. Ama haberi yazan merak etmiyor.. Başbakan İstanbul'da bile değilken, evi boş dururken, Üsküdar'daki o minnacık sokağı niye 3 kişi bekler?.. Tabii üç tane o sokakta.. O sokağa gelene kadar caddelerde kaç trafik polisi, olmayan Başbakanı bekler, varın hesaplayın ve sonra bana söyleyin?.
İstanbul'un Trafik Müdürü var mı?.