kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB: Türkiye'ye garanti vermeliler

Yeni Haber
Avrupa Birliği (AB), Bağdat hükümeti ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden, "topraklarının, komşu ülkelere saldırı amacıyla kullanılmayacağının garantisini vermelerini" istedi.

AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi çerçevesinde Brüksel'de buluşan AB dışişleri bakanları, Irak'taki son gelişmeleri değerlendirerek, "Türkiye ile Irak arasında terörizme karşı mücadele alanında "Diyalogun devam etmesi cesaret verici bir işarettir" denildi.

Konsey tarafından açıklanan karar metninde, "Irak hükümetine ve Kürt bölgesel yönetimine, "Türkiye sınırına saygı gösterilmesi güvence altına alınmalı ve Irak topraklarının komşu ülkelere saldırı amacıyla kullanılmayacağının garantisi verilmeli" ifadesi kullanıldı.

"Kürdistan" ifadesinin kullanılmasının dikkat çektiği belgede, bu ay başında, İstanbul'da yapılan Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'ndan duyulan memnuniyet belirtilirken," İstanbul toplantısında alınan karar gereği Irak'ın "Genişletilmiş komşular destek mekanizması" oluşturma kararından memnuniyet duyulduğu ve bunun somut sonuçlar vermesinin beklendiği ifade edildib

(ANKA)