kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İpler kimin elinde!..

Ünlü İngiliz şairlerinden Milton'a sormuşlar: "İngiliz Prensleri, bildiğiniz gibi on dört yaşında taç giyme hakkına sahip oluyor. Buna rağmen, evlenmek için neden on sekiz yaşını doldurmak zorunda kalıyorlar?" Milton da demiş ki; "Gayet normal efendim. Bir kadını idare etmek, ülkeyi idare etmekten daha zordur." Ben de düşünmüyor değilim. Bir kadını yönetmek, bir ülkeyi yönetmekten neden daha zordur? Bana göre; erkekler kitleleri başarıyla yönetebilseler de, 'adam adama markajda' kadın daha üstündür. Günümüzde artık, kadın-erkek ilişkileri üzerine kesin olan bir şey var, o da şu: Kadın gittikçe karmaşıklaşıyor! Bu yüzden de erkeklerin kafası karışıyor. Aşklar ve ilişkiler gittikçe taktiklere, oyunlara, manevralara ve maskelere dayanıyor. İlişki taktikleri öğrenmek ve taktik ilişkiler yaşamak, artık kitlesel düzeyde kabul görüyor.

SEVGİ OYUNA ENGEL Mİ?

Peki hiç düşündünüz mü? Bir kadın sevdiğine nasıl oyun kurar? Ya da 'Oyun varsa, sevgi yoktur' diyebilir miyiz? Maalesef, taktisyen kadın sevdiğine de, sevmediğine de oyun kurabilir. Erkekler için sevmek, sevdiğine karşı taktikler kullanmaya en büyük engeldir. Kadınlar ise daha ince düşünebildikleri için, yaşadıkları duygu yoğunluğuna rağmen, içgüdüsel kodlarında bulunan bazı çıkar hesaplarını erkeklere ödetmesini iyi beceriyorlar. Kadınlar duygularını kontrol edip kullanabiliyorken, erkekler duygularının genelde esiri oluyor. Ama gerçek şu ki; aşık olan çoğu kadın baştan sona oyun oynuyor. Hatta belki de, aşk ona bu oyun imkanını sunduğu için aşık oluyor. Yani, 'gönül oyun ister, aşk bahane!'

OYUNCU ERKEKLER
Er(kek)ler ise saflıklarından olsa gerek, bunca zamandır taktiksiz olarak yollarına devam ediyorlardı. Tabii bu durum artık erkeğin lehine değişmeye başladı. Bu zaman içinde artan mutsuz erkek sayısına bağlı olarak, erkeklere taktik veren yazılar da artmaya başladı. Medyada şöyle başlıklar görmeye başladık: 'Kadınlardan korunmanın on altın kuralı!', 'Hacı kızı rolünü oynayan kadını nasıl anlarsınız?', 'Aldatan kadını yakalamak için ipuçları', 'Boşanırken paranızı karınızdan nasıl saklarsınız?' Ama gelin görün ki, bu durum zamanla 'güvensiz ilişkiler ekonomisi' oluşturmaya başladı. Peki, öyleyse sonuç ne? Erkekler de, kadınların yaptıkları birtakım şeyleri şimdiden yapmaya başladı. Sabahlara kadar rakılarını yudumlayıp, kadınların kendilerine yaptığı oyunları tartışıyorlar. Erkeklerin artık baş gündem maddeleri; 'kadınlar ve onların yaptığı oyunlar.' Hem de tavlama taktikleri değil, 'kadın oyunlarından korunma taktikleri'ni konuşuyorlar. Ha! Bu arada yaşadıkları 'boynuzlanmaları' anlatanların sayısı da her geçen gün ne yazık ki artıyor.