kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Galatasaray Üniversitesi'ne rektör

FARKLI bir cumhurbaşkanı Türkiye'de çok şey değiştirir. Mesela Cumhurbaşkanı Sezer Köşk'te olsaydı, Prof. Ahmet İnsel, Galatasaray rektörü atanabilir miydi?
Hayır atanamazdı. Layık olmadığından değil, ama Sezer, liberal sol eğilimli, " düşman " peşinde koşmayan İnsel gibi birine geçit vermezdi.
Galatasaray Üniversitesi'nin öğretim üyeleri altı rektör aday adayını YÖK'e sundu. Ahmet İnsel, Prof. Erdoğan Teziç'in desteklediği adaydan sadece 2 oy az aldı. YÖK isimleri üçe düşürecek. 3 adayın birer oy aldığı düşünülürse, Köşk'e sunulan diğer 3 isim içinde İnsel de muhtemelen bulunacak. Kanaatimizce Gül tercihini İnsel'den yana kullanacak." Muhtemelen " diyoruz, çünkü bakarsınız YÖK, tek oy alan adayı listeye koymuş, İnsel'i de Köşk'e sunulacak isimler arasına almamış...
Ama söylentilere göre, Başkan Teziç, YÖK'te eski gücünü kaybetmiş. Malum " topal ördek " vaziyetleri... Teziç'in yıl sonunda gidecek olması, üyelerin elini kolunu bağlayan " emir komuta " zincirini kırmış. Bu yüzden İnsel'i tasfiye etmenin kolay olmadığı söyleniyor.