kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

A Milli Takım oyuncuları, inançlı konuştu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
A Milli Takım oyuncuları, inançlı konuştu
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında deplasmanda Norveç'i yenerek finallere gitme yolunda önemli bir galibiyet alan (A) Milli Takım'ın oyuncuları, Bosna-Hersek'i de yenip, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacaklarına inanıyor.

Milli takımın BJK İnönü Stadı'nda yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli futbolculardan Nihat Kahveci, Norveç maçındaki zafere herkesin katkısının olduğunu vurgulayarak, ''Biz de ileride olan oyuncular olarak gol attığımız için daha da mutluyuz. Özellikle böyle önemli bir maçta gol attığım için tabii ki mutluyum'' dedi.

Bosna-Hersek ile 21 Kasım Çarşamba günü yapacakları maçı da kazanmaları gerektiğini kaydeden Nihat, şunları söyledi:

''Futbolda dün yok. Önümüze bakmalıyız. Belki herkes kolay olacak gibi görüyor, ama biz öyle düşünmüyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Yine bir final maçı oynayacağız. Çok fazla final maçı oynuyoruz, ama bu sefer inşallah bu final maçını da kazanıp, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne giden taraf biz olacağız. Takım olarak tabii ki kendimize güvenimiz yerinde ve motivasyonumuz üst düzeyde. İnşallah o gün stada gelecek taraftarlarımızla, televizyon başındakilerle bir bütün oluruz ve galip geliriz. Biz futbolcular olarak bu maçın bilincindeyiz. Hocamızın verdiklerini sahaya yansıttığımızda yenmememiz için hiçbir sebep yok. Fakat maç oynanılmadan, kazanılmıyor. İyi oynayıp, kazanacağız. Maçtan sonra da inşallah Türkiye'ye bir şölen havası yaşatırız.''

SEMİH: ''AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖZLEMİMİZE SON VERECEĞİZ''

Norveç maçında ilk kez (A) Milli formayı giyen Semih Şentürk, zorlu bir maçı kazandıklarını belirterek, ''Tek düşüncemiz Norveç'ten 23 kahraman olarak dönmekti. Bunu da başardık'' dedi.

Semih, Norveç'te birlik beraberlik içinde galibiyet aldıklarını anlatarak, ''Teknik heyetimiz olsun, başkanımız olsun, herkes birlik ve beraberlik içinde oraya gittik ve alnımızın akıyla yurdumuza döndük. Şimdi tabii ki her şey bitmiş değil. Önümüzde Bosna-Hersek maçı var. Biz Bosna-Hersek maçının öneminin bilincindeyiz. Bu maçı alıp, Avrupa Şampiyonası özlemimize son vereceğiz'' diye konuştu.

YUSUF: ''BOSNA-HERSEK MAÇINA GELEMEYENLER, DUALARIYLA DESTEKLESİN''


Yusuf Şimşek, ilk milli maçında elinden gelenin en iyisini yaptığını ifade ederek, ''İlk milli maçımda galibiyet almak, mutluluk verici. Bu zorlu maçta bize görev veren Fatih hocama teşekkür ederim'' dedi.

Norveç maçına takım olarak inançlı bir şekilde çıktıklarını kaydeden Yusuf, ''Zor bir atmosfer vardı. Ben kulüp takımlarında bu zorluklara alıştığımı düşünüyorum. Maçta çok fazla zorluk yaşamadım. Elimden gelen her şeyi yaptım. O maçı aldık. Şimdi daha zor bir maçımız var. İnşallah bu maçı da alıp, finallere gitmek istiyoruz. Çarşamba günü seyircimizi maça bekliyoruz, gelemeyenlerin de dualarıyla bizi desteklemelerini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Norveç maçındaki sakatlıklar nedeniyle aday kadroya dahil edilen Sabri Sarıoğlu ise maçtan sonra kendisini Fatih Terim'in aradığını belirterek, ''Hocam beni maçtan sonra aradı ve kampa katılmamı istedi. Bu da beni çok sevindirdi ve gururlandırdı. Hocamın bu güvenini burada iyi mücadele ederek, iyi oynayarak boşa çıkarmayacağım. Çarşamba günü önemli bir maç var. Artık son maçımız, inşallah Çarşamba günü tüm Türkiye olarak kenetlenip, bu bayram havasında geçen bu haftada Bosna-Hersek maçını da kazanıp, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'na götürmek istiyoruz'' diye konuştu.

Milli takımdaki bazı oyuncuların da görüşleri şöyle:

Servet Çetin:

''Çok kritik ve çok önemli bir maç olacak. Norveç maçı da çok zordu. Onları yenmeyi başardık, ama Bosna-Hersek de iyi bir ekip. O gün taraftarımızın, basının herkesin bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Maç boyunca taraftarımızın sabırlı olmalarını istiyoruz. Gol de yiyebiliriz, o zaman da bizi desteklemelerini istiyoruz. Futbolcu olarak tek isteğimiz sahadan alnımızın akıyla çıkmak. Birlik ve beraberlik içinde olursak inanıyorum ki bu işin üstesinden geleceğiz.''

Gökhan Gönül:

''Tabii ki Norveç maçına çok iyi hazırlandık. Kazandık ve 3 puan alarak amacımıza ulaştık. Ayaklarımız yere basıyor. Bosna-Hersek maçını da kazanmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyup kazanmaktan başka çaremiz yok. Bunun bilincindeyiz.''

Hakan Balta:

''Norveç maçında çok iyi mücadele ettik. Bosna-Hersek final maçı olacak. Kendi taraftarımız önünde galip gelip finallere gideceğiz. Üzerimizde bir baskı yok. Bizden zaten açıkçası kimse Norveç galibiyetini beklemiyordu. Herkese gösterdik nasıl takım olduğumuzu. Bosna-Hersek maçına da rahat giriyoruz. İnşallah galibiyet alıp, finallere gideceğiz.''

Emre Aşık:

''Maalesef sevinçleri ve üzüntüleri çok fazla yaşıyoruz. Norveç maçını geride bırakmalıyız. Önümüzde çok önemli bir adım kaldı. O adımı atmamız için de tamamen Bosna-Hersek maçına konsantre olmalıyız. Norveç'teki gibi mücadele edersek, herkes birbirine yardım ederse kazanırız.''

Bu arada, antrenman öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, oyunculara basınla röportaj yapmaları için 15 dakika izin verdi. Emre Belözoğlu ve bazı oyuncular basın mensupları ile konuşmak istemedi ve çalışmaya başladı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 12 8 4 0 24 8 28
2 Sivas 12 9 1 2 23 9 28
3 Fenerbahçe 12 6 4 2 18 12 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 12 6 3 3 14 11 21
5 Kayseri 12 5 5 2 18 13 20
6 İ.B.B. Spor 12 5 3 4 16 12 18
7 Denizli 12 5 3 4 18 15 18
8 Ankaragücü 12 5 3 4 14 14 18
9 G.B. Oftaş 12 5 2 5 14 12 17
10 Trabzon 12 4 4 4 14 13 16
11 Konya 12 4 4 4 14 21 16
12 Gaziantep 12 4 2 6 14 16 14
13 V.Manisa 12 3 4 5 17 20 13
14 Bursa 12 2 6 4 12 14 12
15 Ç.Rize 12 3 1 8 11 25 10
16 G.Birliği 12 2 3 7 14 20 9
17 Ankaraspor 12 1 5 6 9 15 8
18 Kasımpaşa 12 2 1 9 8 22 7
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli 2  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 1  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Ç.Rize 1  
 V.Manisa 1  
  Bursa 1  
 Ankaragücü 1  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 1  
  G.B. Oftaş 3  
 Beşiktaş 1  
  Sivas 2  
 Kayseri 2  
  Fenerbahçe 1  
 Galatasaray 3  
  G.Birliği 2  
Haftanın Maçları
13. Hafta
 Ç.Rize Kasımpaşa  
 İ.B.B. Spor Denizli  
 G.B. Oftaş Beşiktaş  
 Sivas Kayseri  
 Trabzon Galatasaray  
 Fenerbahçe Ankaraspor  
 Gaziantep G.Birliği  
 Ankaragücü V.Manisa  
 Bursa Konya