kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Refik Arkan, Ali Sami Yen'den sonra yeni stada geçince tribün ve stat gelirlerinde ciddi artışlar beklediklerini belirterek, "Statta 16 kişilik 10-12 tane Very VIP loca olacak. Bu localar yalnız Ali Sami Yen'deki kümes localar gibi olmayacak. Ayrıca bu locaları alan firmalar statta ürünlerini satma hakkına da sahip olmuş olacak" dedi.

"3'üncü köprü belli olsun Riva'yı o zaman satarız"

FATİH ATALAY
Galatasaray'ın Mali İşlerden Sorumlu Danışmanı Arkan, Riva'daki arazinin 3. köprünün geçiş güzergâhında olduğunu ve çok değerleneceğini belirtti..
Galatasaray'ın Mali İşlerden Sorumlu Danışmanı Refik Arkan, Galatasaraylıların uzun zamandan beri beklediği müjdeyi sonunda verdi. Aylardan beri konuşulan, durumun belirsizliğini koruması yüzünden tartışmalara neden olan Galatasaray'ın Riva'daki arazisinin akıbeti yakın zamanda belli olacak. Arkan, proje hakkında kamuoyuna yakın zamanda açıklama yapacaklarını, bunun için de 3. köprünün geçiş güzergâhının belirlenmesini beklediklerini ifade etti. Köprü sayesinde arazinin çok değerleneceğini vurgulayan Arkan, "Seyrantepe projesinin temeli atıldıktan sonra her şey çok daha netleşecek. Bu arazi 3. köprünün geçiş yolunda olduğundan değerini katlayacak" dedi. Sportif AŞ ile Galatasaray AŞ'nin birleşmesi için gereken kaynağı bulmaya çalıştıklarını belirten Arkan, şimdilik yapacağı herhangi bir açıklamanın yanlış anlaşılabileceğini, fakat kaynağın kesinlikle bulunacağını kaydetti. 2009 yılında bitmesi planlanan Seyrantepe'deki stadın adının Ali Sami Yen olarak kalacağını, projesinin isim hakkını ise yıllık 10-15 milyon dolara satmayı planladıklarını ifade eden Arkan, "İsmi Efes Pilsen olabilir, Alliance olabilir veya Michelin fark etmez. Sonuçta biz bu stattan yıllık 50 milyon dolarlık gelir bekliyoruz. Statta 16 kişilik 10-12 tane 'Very VIP' localar olacak. Bu localar yalnız Ali Sami Yen'deki kümes localar gibi olmayacak. Çok farklı özellikler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca bu locaları alan firmalar statta ürünlerini satma hakkına da sahip olmuş olacak. Örneğin Coca-Cola bir loca aldı diyelim, bütün statta sadece Coca-Cola'nın ürünleri satılacak. Pepsi stada giremeyecek. Bu locaların tanesi yıllık 2-3 milyon dolar olacak. Aynı zamanda tribün isim haklarını da satışa çıkartacağız" dedi. Arkan, Galatasaray'ın yazılı basında bazı şirketlerden avans aldığı ve gelecek yayın haklarını sattığı iddialarına ise Galatasaray'ın yıllar önce de bu tarz işlemler yaptığını, önemli olanın sözleşmenin altındaki yazılı maddeler olduğunu vurguladı.

50 MİLYON DOLAR GELİR
Arkan, "Öyle bir avans alındıysa, gelecek yıllarda o miktarda bir para bulunduğu takdirde belli bir vadeyle geri öder, yayın haklarımızı geri alırız. Eğer kayıtdışı bir şey yapmış olsaydık zaten Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gereken cezayı bize keserdi" diye konuştu. 31 Aralık tarihinde futbolcular hakkındaki vergi yasasının geçerliliğini kaybedeceğini belirten Arkan, bugünkü yasa değişir ise şu anki yüzde 15'lik olan verginin yüzde 35-40'lara çıkmasının söz konusu olacağını kaydetti. Arkan, bu kadar yüksek orandaki vergileri hiçbir futbol kulübünün kaldıramayacağını da sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları