kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Takva' bir tarikata bağlı yaşayan koyu dindar bir Müslüman'ın hayatındaki değişiklerle dünya nimetlerinin farkına varmasını, dünya ile ahiret arasında kalışını anlatıyor.

Gişede üzülen Takva'nın yüzünü ödüller güldürdü

BÜLENT İPEK
Parasızlıktan çekimlerine bir süre ara verilen ve Eurimages'dan gelen 210 bin Euro destekle çekimleri tamamlanabilen 'Takva' filmi ödüle doymuyor. Sinemada 300 bin kişi tarafından izlenen film 17'nci ödülünü Cenevre'de aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gişede üzülen Takva'nın yüzünü ödüller güldürdü
Oscar'a aday adayı olan 'Takva' filmine dünyanın hemen her ülkesinden ödül yağdı. Başrollerini Erkan Can, Güven Kıraç, Meray Ülgen, Engin Günaydın ve Settar Tanrıöğen'in paylaştığı film, Asya Pasifik Film Festivali'nden sonra önceki gün de Cenevre'den iki ödülle döndü. 'Cinema Tout Ecran Geneve' ödül töreninde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü Erkan Can alırken, jüri özel ödülü de 'Takva' filminin oldu.

FESTİVALLERİN GÖZDESİ
'Yeni Sinemacılar' yapımı olan Önder Çakar'ın senaryosunu yazıp, Özer Kızıltan'ın yönettiği 'Takva'nın çekimleri 2005 yılında başladı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle çekimlere aylarca ara verildi. Bir çeşit sinema destek kuruluşu olan Eurimages'dan gelen 210 bin Euro destekle çekimleri tamamlanan film, aralık ayında vizyona girdi ancak sadece 300 bin kişi izledi. Film, Oscar aday adayı olarak gösterildikten sonra yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde şansı açıldı. Bugüne kadar festivallerden toplam 17 ödülle dönen filmin Oscar adayı olup olamayacağı önümüzdeki ay içinde belli olacak.
Haberin fotoğrafları